RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Har du Norges beste mobil?

Sist oppdatert:
Hvilken mobil bør du velge for sommeren? Svaret finner du her.

Mobilen.no har testet mer enn 200 mobiltelefoner og har i samarbeid med TV 2 Hjelper Deg valgt ut noen aktuelle modeller innen to grupper - mobilene for folk flest, og mobiltelefonene for den som krever litt ekstra.

Inndelingen må nødvendig vis basere seg på skjønn, men vi har også tatt hensyn til pris og om mobilene har egenskaper som stiller dem i en særklasse.

Mobilen for folk flest
Er du ute etter en mobiltelefon du kan bruke til de aller fleste oppgaver er utvalget enormt. Her er noen modeller som er enkle å bruke, samtidig som de gir deg litt ekstra (klikk på modellnavn for å lese hele testen):

5. Nokia 6290
Nokia 6290 er en rimelig og rask smartmobil med FM-radio og et brukbart kamera. Telefonen har svært god lyd, og fungerer godt som musikkspiller med kontakt for dine egne hodetelefoner. Men telefonen er ganske stor, og har et kjedelig utseende.

4. LG Shine
LGs designmobil Shine (KE 970) klarer kunststykket å kombinere stil og eleganse med gode funksjoner og brukervenlighet. Musikkspilleren er god, og det er også tastene. Kameraet har god optikk og tar brukbare bilder. Men vi gir trekk for litt trege menyer og for at du må ha pusseskinn med for å holde speilflaten fri for fingermerker.

3. Motorola KRZR K3
Motorola KRZR K3 har super-3G, ubegrenset lagring av tekstmeldinger på Internett, og 2 meget gode skjermer. Den støtter trådløs overføring av stereolyd, og er en gjennomført lekker og solid mobiltelefon. Vi gir trekk for mangel på fotolys og et batteri som er litt i svakeste laget, og savner også FM-radioen.

2. Nokia 6300
Ingen mobiltelefon gir deg mer for pengene enn Nokia 6300. Med deksler i metall, stor skjerm og gode taster. Med et kamera med to megapiksler oppløsning kan telefonen konkurrere med langt dyrere modeller. Fotolys mangler, mens FM-radioen er på plass. Nokia 6300 viser store og tydelige tall og har god lyd, men mangler 3G.

1. Sony Ericsson W880i
3G-mobilen Sony Ericsson W880i er liten og lett har W880i klassens beste musikkspiller, med blant annet støtte for trådløs stereo. Tøff design, stort minne og godt kamera trekker opp, og det samme gjør batterikapasiteten. Vi synes den innbygde høyttaleren er litt svak, og tastene litt stive. Like vel – W880i er en sikker vinner i denne klassen.

Avanserte mobiler
Er du ikke fornøyd med en vanlig mobiltelefon, men krever en del ekstra, så finnes det også en rekke særlig avanserte mobiltelefoner.

5. Nokia N93i
Nokia N93i kan bruke en TV som skjerm, og har et videokamera du kan bruke til ferieminnene dine. Med trådløst nett kan du koble deg til Internett eller hjemmenettverket, og telefonen er den eneste mobiltelefonen som har ekte optisk zoom. Men du skal ha romslige lommer, for N93i er en stor mobiltelefon, også bokstavelig talt.

4. Sony Ericsson K810i
Sony Ericsson K810i er mobiltelefonen for deg som skal ha det ypperste en kameramobil kan by på. Den eneste mobilen som har ekte blits og kan ta gode bilder i dårlig lys. 3G, FM-radio og et meget godt batteri trekker opp, mens vi stusser over at den mangler Edge. En rendyrket kameramobil som også har en god musikkspiller.

3. Sony Ericsson W950i
Sony Ericsson W950i er mobiltelefonen for musikkentusiaster. 4 GB minne, knallgod lyd og trykkfølsom skjerm gjør betjeningen enkel. Telefonen har en rekke nyttige programmer, men mangler kamera og er derfor uaktuell for mange. Telefonen har 3G, men ikke Edge eller WLAN. Dette er også den eldste modellen vi har tatt med, men er du ute etter en UIQ-modell er dette antakelig den beste til nå.

2. HTC S710
HTC S710 er mobiltelefonen for deg som er glad i meldinger, musikk og videoklipp. Et unikt tastatur og Windows Live Messenger gjør det enkelt å sende meldinger, samtidig som du hele tiden kan være i kontakt med vennene dine. Den beste mobilen for deg som vil være oppdatert på e-post, avtaler og kontakter.

1. Nokia N95
Nokia N95 er mobiltelefonen som fikser alle oppgaver. Her er musikkspiller, skikkelig videokamera og stillbildekamera med hele 5 megapiksler oppløsning. Telefonen fungerer utmerket som GPS, og mot et lite tillegg får du kartnavigasjon over hele verden. N95 har støtte for super-3G, edge og WLAN. En bedre mobil finnes rett og slett ikke. Det eneste som trekker ned er batterikapasitet og pris.

Denne saken er hentet fra mobilsiden Mobilen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere