*Nettavisen* Nyheter.

Har du Norges raskeste SMS-tommel?

Lørdag starter jakten på landets kjappeste taster når NM i SMS går av stabelen.

11.09.08 13:13

(BiipMag): «The razor-toothed piranhas of the genera Serrasalmus and Pygocentrus are the most ferocious freshwater fish in the world. In reality they seldom attack a human». Dette er den offisielle Guinness World Records SMS-teksten deltakerne skal taste når Telekiosken i samarbeid med Djuice skal arrangere Norges første NM i SMS. Taster du teksten raskere enn 41,52 sekunder, har du satt ny verdensrekord.

LES OGSÅ
Her er iPortalen
Snart kommer iPhone nano

Lørdag 20. september starter landsdekkende NM i SMS. Da kan deltakere fra hele landet taste om å bli en av seks landsdelsmestre som går videre til finalen i Oslo 4. oktober. Der vil en representant fra Guinness World Records være til stede og offisielt registrere en eventuell ny verdensrekord.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Colourbox.com)

5.792.000.000 SMS-er i 2007
SMS er en svært utbredt og populær kommunikasjonsform spesielt blant ungdom, og SMS-bruken øker hvert år. I 2007 ble det sendt nærmere 5,8 milliarder SMS-er i Norge, opplyses det i en pressemelding.

- Vi har over 3000 kunder som sender mer enn 3000 SMS-er per måned og 30 kunder som sender mer enn 10.000 SMS per måned. Med andre ord er det trolig mange raske SMS-ere der ute, og vi finner det ikke helt usannsynlig at gjeldende verdensrekord blir slått, sier leder Tor-Arne Fosser i Djuice.

Premiene
Norgesmesterskapet vil foregå i to runder. Første runde gjennomføres i 30 av Telekioskens butikker i en rekke kjøpesentre rundt om i landet lørdag 20. september. Vinnerne ved hvert senter blir annonsert på Telekioskens konkurransesider på Internett, og de deltakerne som har de beste tidene innenfor hver landsdel, går videre til NM-finalen på Oslo City lørdag 4. oktober. Førstepremien er ett års gratis Nonstop-abonnement fra Djuice, en Nokia 5310 og en Nokia terrengsykkel, mens de resterende finalistene premieres med hver sin Nokia 5310.

LES MER OM MOBIL HER

Tasterekord fra Singapore
Konkurransen kvalifiserer til Guinness verdensrekord dersom tiden på 41,52 sekunder ryker. Ang Chuang Yang fra Singapore innehar rekorden i dag. Deltakerne kan bruke sin egen mobiltelefon, men må ha standard tastatur og ordbok slått av.

- SMS har tatt helt av og så mange som tre av fire i aldersgruppen 15-30 år sender SMS daglig. Telekiosken har i løpet av få år etablert seg som en landsdekkende kjede innenfor mobilløsninger med 80 butikker over hele landet. Det betyr at de fleste nordmenn kan delta i konkurransen, og det blir derfor spennende å se om noen klarer å bryne seg på verdensrekorden, sier markedssjef Arild Kjærnli i Telekiosken.

Konkurransen er delt inn i følgende landsdeler; nord, midt, vest, sør, Oslo og Akershus og Østlandet for øvrig.

SISTE FRA BIIPMAG:
Elin Sogns beste shoppingtips
Stella McCartney for Google
Norsk surfefestival
Mischa Barton blir designer
Se Kate Moss' nye kolleksjon

Gå til forsiden her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag