Har du sett disse ranerne?

ETTERLYST: Politiet etterlyser disse to etter et ran i Oppegård.

ETTERLYST: Politiet etterlyser disse to etter et ran i Oppegård. Foto: Politiet

En ung kvinne ble sent tirsdag kveld ranet en maskert mann og kvinne på togstasjonen i Oppegård.

21.01.15 16:51

Politiet etterlyser nå ranerparet som truet henne med våpen.

Politiet i Follo fikk melding om ranet klokken 23.08 tirsdag kveld. De to gjerningspersonene tok tak i kvinnen og ville ha mobiltelefonen hennes.

– Det ble rettet et håndvåpen mot hodet hennes og en av gjerningsmennene sa han skulle drepe henne dersom han ikke fikk telefonen. Deretter rev de til seg veska til jenta og løp fra stedet, opplyser operasjonsleder Leif Olav Holten i Follo politidistrikt.

Politiet søkte etter ranerne uten å finne dem. Ransofferet var fysisk uskadd.

Tok samme buss

Politiet antok først at begge ranerne var menn, men et halvt døgn senere etterlyste Follo politidistrikt to personer som er mistenkt for å ha begått ranet.

– Gjerningspersonene var begge maskert, og sannsynligvis en mann og en kvinne. Mannen var den mest aktive av gjerningspersonene, snakket engelsk til fornærmede, opplyser politiet.

Både ranerne og ransofferet satt forut for ranet på samme buss. De gikk av på Oppegård stasjon. Politiet fant kvinnens veske på jernbanestasjonen, og anser det som mulig at ranerne tok tog i retning Skøyen umiddelbart etter ranet.

Kortvokste ranere

Den mannlige raneren beskrives som rundt 18 år gammel, med utenlandsk utseende og gyllenbrun hud. Han er relativt kortvokst, 165 centimeter høy, slank og har brune øyne. Mannen var iført svart jakke og svart hette, og var maskert.

Den andre raneren beskrives som en ung kvinne med rundt ansikt. Hun er omkring 18 år og har norsk utseende, ifølge politiets beskrivelser.

Kvinnen har mørkeblondt hår som stakk fram fra hetta, og er like høy som sin mannlige ranspartneren. Hun var iført lys jakke, svart treningsbukse, vintersko med pelskant, og var maskert.

Politiet ønsker kontakt fra folk som kan kjenne igjen de to etterlyste mistenkte personene eller som var i området da ranet skjedde mellom klokken 22.43 og 22.59 tirsdag kveld. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag