*Nettavisen* Nyheter.

Har du sett Faiza (26)?

Foto: (Scanpix/Politiet)

Politiet etterlyser den savnede Faiza Ashraf med navn og bilde.

08.02.10 23:31

Politiet intensiverer etterforskningen for å finne den savnede 26 år gamle kvinnen som skal være bortført fra Høvik i Bærum. Mandag fikk de bistand fra Kripos.

Kripos skal bistå kriminalavdelingen i Asker og Bærum politidistrikt med den taktiske delen av etterforskningen, skriver Budstikka.no.

Mandag ettermiddag gikk politiet også ut med navn og bilde på den savnede, Faiza Ashraf. Hun bor like ved stedet der hun forsvant.

Ringte selv politiet
Onsdag 3. februar klokka 06.44 ringte kvinnen selv til politiets nødtelefon og sa at hun var overfalt og dyttet ned i et bagasjerom på en bil. Dette skal ha skjedd ved Fossveien bussholdeplass. Etter to, tre samtaler mistet politiet kontakten.

Så hun ble dratt mot en bil
Et vitne har fortalt at hun så en mann dra kvinnen mot en bil. Bilen, en mørk sedan, sto med åpent bagasjerom, opplyser politiet i en pressemelding mandag.

Ved bortføringen var kvinnen trolig iført sort lang jakke med hette, sorte tights og sorte UGGS, som rekker midt på leggen. Hun har mørkt, halvlangt, utslått hår og bruker til vanlig briller, opplyser politiet.

Ber om tips
Politiet i Asker og Bærum oppfordrer publikum som kan ha opplysninger om forsvinningen til å kontakte politiet på telefon 67676120.

Bodde hos foreldrene
Den savnede kvinnen bodde hjemme hos sin norskpakistanske foreldre på Haslum i Bærum. I hemmelighet hadde hun en kjæreste, skriver Dagbladet.no mandag. Ifølge avisa har kjæresten i politiavhør forklart seg om deres forhold.

Pekte ut 28-åring
En 28 år gammel mann ble pågrepet i saken onsdag kveld. Han er varetektsfengslet i fire uker. Den 26 år gamle kvinnen nevnte selv 28-åringen som en mulig bakmann da hun snakket med politiet fra bagasjerommet på bilen. Selv nekter han for å ha noe med forsvinningen å gjøre.

En venninne av den savnede har overfor VG at 26-åringen ønsket å flytte hjemmefra og få ny identitet. Hun skal også ha fortalt at foreldrene ville gifte henne bort til en mann i Pakistan, noe hun selv ikke ønsket.

Søsteren til kvinnen avviser overfor VG at 26-åringen skal ha blitt utsatt for press hjemmefra.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag