RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Har du sex med kollegaen din?

Sist oppdatert:
Jobben er det nye sjekkestedet, men hvor lurt er det egentlig?

(SIDE2): Vi tilbringer mye tid på jobben og det kan fort oppstå kjærlighet blant kolleger.

I en fersk amerikansk undersøkelse svarte 47 prosent av respondentene at de hadde vært involvert i en kontorromanse. Andre undersøkelser støtter opp om funnene.

Les mer: Har sex i arbeidstiden

Å inngå en romanse på jobben kan være skadelig for både karrieren og ryktet ditt om du ikke takler det riktig. Vi gir deg tips til hvordan du skal takle en romanse på jobben, samt fordeler og ulemper det bringer med seg.

Reglene:

Sjekk kontrakten din
Om du allerede er i et forhold med en kollega bør du kanskje ta en titt på kontrakten din. Noen organisasjoner tillater ikke forhold på arbeidsplassen.

Vær diskret
Selv om det er fristende å sende din flørt et stjålent blikk eller en e-post bør du heller fokuserer på jobben din. Lag regler for hvordan dere skal forholde dere til hverandre på jobb - og følg disse slavisk. Vær profesjonell når dere er på jobb.

Ikke favorisere
Det kan er lett å gi ham/henne mer oppmerksomhet og berømmelse, men det bør du unngå. Forsøk å behandle alle dine kolleger likt. I fremtiden kan favorisering ødelegge ryktet ditt og gjøre det vanskeligere for deg å få forfremmelse.

Hold det for deg selv
Unngå å fortelle hele kontoret om din forelskelse inntil du vet at dette er noe som kommer til å vare. Det er best at så få kolleger som mulig vet om romansen. På denne måten slipper du forklaringer og medlidende blikk om forholdet skulle ta slutt.

Ikke vær uprofesjonell
Om du og din kollega ikke kan holde hendene fra hverandre bør dere prøve å ta dere sammen på jobb. Unngå intime samtaler og flørtende oppførsel på fredagspilsen. Og husk at dere må legge personlige problemer igjen hjemme - det passer seg ikke på arbeidsplassen.

Fordelene

Selv om det er mye å tenke på når du dater en kollega, er fordelene mange.

Spenning på jobben
Alle forhold er spennende i begynnelsen. Når du er sammen med en kollega opplever du denne spenningen på selve arbeidsplassen, og det kan gjøre hverdagen din mer interessant.

Det er lett å komme seg opp av sengen
Forventningen og gleden av å skulle møte den du er forelsket i gjør det lettere å komme seg opp av sengen og på jobb.

Du får tilbringe mye tid med din romanse
En av fordelene med å date en kollega er at dere får tid sammen. Dere kan spise lunsj hver dag og snakke sammen i pauser og møter.

Dere har alltid noe å snakke om
Siden dere jobber sammen har dere også mye å snakke om. Men pass på at dere ikke snakker for mye om jobben. Finn også andre felles interesser å snakke om.

Forståelse
Det er lett for den du er interessert i å relatere seg til problemer eller andre saker som omhandler jobben. Det gjør det enklere å få og gi råd på jobbrelaterte områder. Siden dere jobber sammen har han eller hun også mer forståelse om du må jobbe mye, og det er lite sannsynlig at det blir noen mistenkeligheter rundt sene kvelder eller jobbrelaterte turer.

En kjapp en
Kanskje får du sjansen til å ta en kjapp en på jobben? Uansett kan tanken på at det kan skje når som helst gjøre hverdagen litt mer spennende.

Gjør en bedre jobb
Siden dere har en romanse på gang er det stor sjanse for at dere også har god kjemi. Det gjør det lettere å samarbeide, og det kan igjen føre til at dere begge gjør en bedre jobb.

Ulempene

Før du begynner å date noen på jobben er det visse aspekter du bør tenke igjennom.

Personlige problemer på jobb
Om dere har problemer er det lett å ta med disse på jobb. Dette betyr at du har fokus på og blir minnet om konflikten 24 timer i døgnet. Det kan også skape friksjoner på jobb, og det kan være vanskelig å holde sinnet inne selv om det absolutt er det beste å gjøre.

Avstand fra kolleger
Når du er forelsket i noen er det lett å bli opphengt i denne personen. Det er da enkelt å overse dine kolleger. Dette er ikke noe lurt på lang sikt, da du i fremtiden kan komme til å trenge deres støtte.

Sladder
Sladder kan påvirke både dine sjanser for forfremmelse og din posisjon blant kollegene.

Mas
Om din kjære har en dårlig dag vil du måtte høre om det hele dagen på jobben - og hele kvelden.

Sjalusi
Dere kan komme opp i situasjoner hvor den ene blir forfremmet og den andre ikke blir det. Dette kan føre til sjalusi og diskusjoner omkring hvem som har viktigst jobb.

Avslutte forholdet
Om forholdet skulle ta slutt vil det garantert føre til problemer. Blir du dumpet vil du hele tiden bli minnet på forholdet. Er det du som gjør det slutt, vil du prøve å unngå ekskjæresten for å slippe pinlige situasjoner. Kolleger vil spørre og grave etter forklaringer osv.

Les flere artikler om Sex & Samliv her

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

(Kilder: iVillage.com, Askmen.com og Sydney Morning Herald)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere