RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Har du vært glemsk?

Foto: Åserud, Lise (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Mange har glemt å følge med på skiltene - i år som i fjor.

For fire uker siden skrev Nettavisen at vårrengjøringen av Oslos gater hadde startet, og kommunen gikk ut og oppfordret folk til å følge med på skiltene slik at bilen ikke ble tauet bort.

Men likevel, som alle år tidligere, mange glemte nettopp dette i år også. For når gatene skal feies, må de være tomme for biler.

- Det er tauet inn 1636 biler så langt, sier kommunikasjonsdirektør Kari Eliassen i Trafikketaten til Nettavisen.

Les også: - Pass på bilen din!

- Blitt flinkere?
Tallene er likevel noe lavere enn i fjor, noe som kan bety at noen flere er blitt flinkere til å passe på bilen sin nå i disse gatefeiingstider.

- Det er litt færre enn i forhold til i fjor. Så forhåpentligvis betyr det at folk er blitt litt mer obs, sier Eliassen.

Vårrengjøringen skiltes i god tid før feiemaskinene inntar gatene, og er ikke bilene fjernet når maskinene starter, blir de tauet bort av Trafikketaten.

Bilene blir så fraktet til kommunens inntauingsanlegg på Ulven.

- Sure penger
Da Nettavisen snakket med Samferdselsetaten den 12. april, oppfordret de Oslo-folk til å følge bedre med på skiltene som viser at det er forbudt å parkere i gatene mens feiingen pågår.

- Det med parkering er et problem. Folk følger ikke med på skiltene. Vi oppfordrer folk til å følge bedre med, sa avdelingsdirektør Odd Bratteberg ved Samferdselsetaten i Oslo kommune til Nettavisen.

- Det er sure penger å måtte betale for å få igjen bilen, advarte Bratteberg.

Dette koster det
Ifølge Trafikketatens hjemmesider, så koster det deg 2090 kroner dersom bilen din blir tauet bort. Du slipper døgnleie dersom du henter bilen din innen 24 timer, men etter det må du ut med 180 kroner i døgnet.

I tillegg kommer et parkeringsgebyr på 500 kroner.

Dersom du henter bilen mens kranbilen står i gata, og før den taues bort, må du betale et fremmøtegebyr på 500 kroner. Beløpet betales til kranbilsjåføren, og kommer i tillegg til et eventuelt parkeringsgebyr eller en tilleggsavgift.

- De fleste henter bilen relativt umiddelbart. Det koster jo litt å stå der over tid, sier Eliassen i Trafikketaten.

- I rute til 17. mai
Fortsatt pågår gaterengjøringen. Men nå er det like før de er ferdig.

- De holder på fremdeles. Det skal være endelig ferdig når denne uka er over, så det blir klart til 17. mai, forteller Eliassen.

Det er entreprenørselskapene Mesta, ISS Landscaping og Oslo vei som utfører vårrengjøringen for Samferdselsetaten i Oslo. Det rengjøres 1280 kilometer gate/vei og 1000 kilometer fortau (sykkelstiene inkludert) - og det tas opp ca. 10 000 tonn asfaltstøv, grus, singel, løv, papir, plast, pinner og lignende.

I gjennomsnitt vil det være 50-60 maskiner og 100-120 personer i sving med å gjøre byen ren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere