RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Har én eier, søker IR-sjef

Sist oppdatert:
Statkraft søker etter en sjef for investor relations, selv om næringsminister Ansgar Gabrielsen er eneste eier. Selskapet avviser at dette er en forberedelse til børsnotering
Det er Aftenposten som har observert en stillingsannonse fra Statkraft, hvor man søker etter "Investor Relations Manager".

Statkraft er organisert som statsforetak, og har ingen private eiere.

Økonomidirektør Christian Rynning-Tønnesen i Statkraft sier til avisen at personen som blir ansatt skal ha kontakt med långivere og analytikere.

- Vi har lån på til sammen over 40 milliarder kroner. Dessuten er det betydelig interesse for Statkraft fra analytikere i finansmarkedet. Personen vi søker, skal støtte opp om kontakten med långivere og analytikere, sier han.

Han sier også at det kan bli aktuelt med investorer med egenkapital i deler av virksomheten, men ikke i morselskapet. Han avviser at dette er en forberedelse til å bli børsnotert.

Statkraft er omdiskutert blant politikerne, som både har diskutert omdanning til aksjeselskap og er uenige om kapitalisering av selskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere