RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Har fått 3.300 søkere til sommerjobb

Foto: Stig B. Fiksdal (DnB)
Sist oppdatert:
- Vi er smigret over at så mange vil jobbe for oss.

DnB har i år fått inn 3.300 søknader på sommerjobber. 2.700 har søkt vanlig sommerjobb og 600 summer internship. Totalt får cirka 220 tilbud om jobb.

- Vi er smigret over at så mange vil jobbe for oss og skulle gjerne tatt inn flere, men cirka 200 sommervikarer er det vi i år trenger for å holde hjulene i gang i ferieukene. I tillegg tar vi inn cirka 20 studenter på summer internship, det vil si stillinger som inneholder mer krevende analyseoppgaver, opplyser HR-sjef i DnB, Solveig Hellebust, i en melding.

Banken ønsker å legge til rette for at unge kan skaffe seg arbeidserfaring.

- Som arbeidsgiver er vi opptatt av at nyutdannede som søker fast jobb hos oss har arbeidserfaring. Derfor strekker vi oss også langt for å legge til rette for at unge og studenter kan skaffe seg slik erfaring. Dette gjør vi både av hensyn til egne interesser og fordi vi ser det som del av vårt samfunnsansvar, sier Hellebust.

Sommerjobbene
* Rådgivningskontor for og med studenter:

DnB har rådgivningskontor på Universitetet i Stavanger som betjenes av studenter.

* Summer internship:
Dette er et sommerjobbtilbud dedikert dyktige studenter som under veiledning skal jobbe med spesielt krevende utrednings- og analyseoppgaver rundt i de ulike forretningsområdene i DNB. Summer internship er lønnet arbeid.

* Studentpraksis:
DnB tilbyr studenter fra inn- og utland Internship, eller studenpraksis som det heter på norsk, ellers i året også. Banken har blant annet inngått et samarbeid med BI, Høyskolen i Oslo (HiOA) og Copenhagen Business School om studentpraksis. Dette er ikke lønnet arbeid som summer internship, her får studentene betalt i form av vekttall.

* Deltidsarbeid og hospitering:
DnB har til enhver tid cirka 300 studenter som jobber fast deltid ved siden av studiene i DNBs kundesenter. Noen av studentene peker seg ut som talenter, og disse kan også få hospiteringsoppdrag i andre divisjoner i banken, for eksempel innenfor HR eller Consulting.

* Oppgaveskriving:
DnB ønsker også samarbeid med noen studenter når det gjelder oppgaveskriving, og banken har allerede samarbeidet med flere om oppgaver innenfor blant annet markedsføring, HR, etikk, samfunnsansvar og økonomi.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere