I desember lanserte NetCom det som trolig var verdens raskeste trådløse kommersielle bredbånd, da de rullet ut fjerde generasjons mobilnett, kjent som 4G, i store deler av Oslo.

I teorien skal du kunne oppleve nedlastingshastigheter på 100 megabit per sekund med teknologien - tilsvarende 12,5 MB/s, eller tre vanlige musikkfiler i sekundet.

Da Nettavisen testet nettet ved lansering opplevde vi derimot aldri noe i nærheten av disse hastighetene. Stort sett opplevde vi mellom 16 og 26 megabit per sekund under testingen - og det var på tidspunkter da det nærmest var garantert at vi var alene på en basestasjon.

Les også: Vi tester det superraske 4G-nettverket

Har blitt raskere
De siste dagene har Nettavisen igjen gjort litt tester med 4G-nettet, på de samme stedene som forrige gang, og resultatet er nå helt annerledes.

Vi har den siste tiden jevnt opplevd nedlastinghastigheter på ganske nøyaktig 50 megabit per sekund. Det er en svært hyggelig forbedring, og gjør det virkelig moro å surfe på nettet, og ikke minst laste ned store filer.

Mer stabilt
Siden sist har også Samsung, som lager 4G-modemene til NetCom, rullet ut en oppgradering av selve programvaren inni modemet (såkalt firmware). Denne ser ut til å ha gjort modemet mer stabilt, og vi har ikke lenger opplevd utfall mens vi har vært koblet på.

- Justering av nettet skjer kontinuerlig, sier kommunikasjonssjef Øyvind Vederhus i NetCom på Nettavisens spørsmål om det har skjedd store endringer siden lansering.

- Vi har også hatt en programvareoppgradering som gir bedre hastigheter i områder med dårlig signal, legger han til.

Foreløpig alene
NetCom er alene i Norge med å tilby 4G-nett. Telenor har ingen offisielle planer om å lansere 4G før til neste år. Utrullingen av 4G kommer for Telenors del i gang i forbindelse med en totalt oppgradering av hele mobilnettet i Norge som er planlagt å starte mot slutten av året.