*Nettavisen* Nyheter.

Har fjernet ugressjungel ved sykkelparkering etter krass kritikk

Oslo:

Sykkelstativene på Vippetangen grodde igjen, og byrådet fikk kjeft.

VIPPETANGEN (Nettavisen): I forrige uke kunne Nettavisen fortelle om gjengrodde sykkelstativer på Vippetangen i Oslo.

Flere politikere reagerte og krevde at byrådet ryddet opp.

Etter at ugressjungelen ble omtalt, er ugresset nå fjernet og det er igjen mulig å parkere på plassene. Da Nettavisen besøkte stedet torsdag formiddag, var det imidlertid ikke én eneste sykkel som sto parkert på de 140 sykkelplassene.

Se video av ugressjungelen øverst i saken.

- Dette ser ikke bra ut. Dette er et sted mange sykler til om sommeren. Jeg håper Byrådet ordner opp raskt, nå som sommersesongen på Vippa er i gang, sa Venstres gruppeleder i Oslo bystyre, Hallstein Bjercke, til Nettavisen forrige onsdag.

Klikk på bildet for å forstørre.

GJENGRODD: Sykkelparkeringen på Vippetangen i Oslo var helt gjengrodd av ugress i forrige uke.  Foto: Jørgen Berge (Nettavisen)

- Over stokk og stein

Den gjengrodde sykkelparkeringen står i sterk kontrast til den store sykkelsatsingen til byrådet i Oslo, som bruker flere titalls millioner kroner på å bygge nye sykkelfelt og sykkelparkering over store deler av byen.

Sykkelstativene er plassert på fortauet rett ved fergekaja til Stena Line i Oslo, og ikke langt fra flere populære spisesteder, som «Vippa», en mathall med mange små spisesteder. Tidligere var det parkeringsplasser for biler der stativene står.

Klikk på bildet for å forstørre.

RYDDET: Slik ser det ut ved sykkelstativene på Vippetangen torsdag. Ugresset er fjernet, men fortsatt er det ingen som bruker sykkelparkeringen. Foto: Jørgen Berge (Nettavisen)

Frps førstekandidat i Oslo til høstens kommunevalg, Aina Stenersen, reagerte også kraftig på forfallet.

- Dette er helt over stokk og stein bokstavelig talt. Slik kan ikke byrådet holde på. Dette er et populært og trendy område i Oslo, og å se det så uflidd og gjengrodd er veldig leit, sa Stenersen til Nettavisen.

Bymiljøetaten forklarte ugresset ved sykkelstativene slik:

- Stativene ble satt opp for noen år siden som sykkelparkering for fjordbåtene. Nå er fjordbåtene flyttet, og behovet er mindre og det har derfor grodd opp en del ugress. Det er planlagt å rydde området for ugress de nærmeste dagene, sa kommunikasjonsrådgiver Thea Leivestad i Bymiljøetaten.

Leivstad opplyste at behovet for sykkelparkeringen nå skal evalueres.

Klikk på bildet for å forstørre.

TIL JØRGEN SAK: Sykkelparkering gror igjen på Vippetangen i Oslo. Foto: Jørgen Berge (Nettavisen)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.