Gå til sidens hovedinnhold

Har flyttet inn – barnefilmen «Kurt blir grusom» ble for sterk kost for Taliban

En gruppe Taliban-medlemmer har flyttet inn på den norske og danske ambassaden i bydelen Wazir Akbar Khan i Kabul, melder Aftenposten.

Avisas journalister har besøkt ambassaden, som ble tømt dagen før Taliban tok makten i Kabul 15. august.

I ambassaden ble Aftenposten-journalistene vist rundt av gruppen, som selv hevder å være 56 Taliban-medlemmer som har flyttet inn.

Ifølge avisa har Talibans folk samlet sammen søppelsekker med ting de anser som skrot, som en CD med norske julesanger og en DVD med filmen «Kurt blir grusom». Bilder viser også et gruppemedlem som tester en romaskin og Taliban-folk som holder treski med Kandahar-bindinger.

– Dette området tilhører fremdeles deres land. Dere skal få det tilbake. Vi passer bare på, sier Amir Mohammed Mohammed, som er sjef for gruppen.

Les også: Donald Trump i fistel etter denne tabben: - Skammelig

I dag jobber ambassadepersonellet i Oslo. Kommunikasjonssjef Trude Måseide i Utenriksdepartementet sier til Aftenposten at de ansatte i lengre tid før evakueringen pakket ned og ødela utstyr og dokumenter i henhold til instruks fra departementet. Offisielle bilder av kong Harald ble også tatt med tilbake til Norge, mens andre effekter med riksvåpen ble forsøkt ødelagt.

(©NTB)