Gå til sidens hovedinnhold

- Har funnet flere vrakrester

Her er bildet som viser oljesøl etter det forsvunnede Air France-flyet.

Det brasilianske luftforsvaret fant tidlig onsdag oljesøl fra det styrtede Air France-flyet i Atlanterhavet. Dette melder AFP.

I tillegg til det 20 kilometer lange oljesølet har letemannskaper nå funnet fire nye områder med vrakrester, opplyser det brasilianske luftforsvaret.

Pilotene skal ha oppdaget 10 nye gjenstander innenfor en radius på fem kilometer. De skal også ha oppdaget et metallobjekt med en radius på syv meter, og drivstoffsøl, opplyser talsmann for det brasilianske militæret, Jorge Amaral.

De nye vrakrestene ble funnet 90 kilometer sør for området hvor det tirsdag ble funnet rester som et flysete, en flytevest og kabler.

Les også:- Uten tvil restene av Air France-flyet

Ingen overlevende
11 fly og fem skip gjennomsøker nå området, som er rundt 600 kilometer nordøst for øygruppen Fernando de Noronha i Brasil, opplyser AFP.

Fly fra Frankrike og USA deltar også i søket etter flere vrakrester.

Så langt er det ikke funnet noen overlevende eller omkomne.

- Frem til flyet er funnet og identifisert, og før vrakrestene indikerer at overlevelse er teknisk umulig, vil vi holde muligheten for at det kan være overlevende åpen, sier Amaral.

Nasjonal sorg
Myndighetene i Brasil har erklært nasjonal sorg for tre dager, til minne for de omkomne om bord på Air France-flyet.

Onsdag ble det holdt en minnegudstjeneste i Notre-Dame i Paris, hvor Pave Benedikts kondolanse ble opplest av erkebiskopen i Paris.

Her møtte også Frankrikes president opp, Nicolas Sarkozy. Her ga han uttrykk for at det er små sjanser for å finne noen overlevende.

Lite håp om å finne de svart boksene
Letemannskapene har startet det nærmest umulige arbeidet med å finne de såkalte svarte boksene, eller ferdskriveren og taleregistratoren.

Arbeidet omtales som en av de mest utfordrende operasjonene som noensinne er iverksatt for å finne de svarte boksene til et fly, melder Reuters.

Leder i den franske havarikommisjonen, Paul Louis Arslanian, har uttalt at han ikke er optimistisk når det gjelder håpet om å finne de svarte boksene.

Onsdag ble det kjent at en bombetrussel forsinket et Air France-fly på flyplassen Ezeiza i Buenos Aires - bare fire dager før ulykken.

Både regjeringen og Air France har tidligere uttalt at terrorisme ikke kan utelukkes, men de har understreket at det er ingenting som så langt tyder på det. En eksplosjon ville kunne forklare hvorfor flyet plutselig styrtet, men ingen har så langt påtatt seg ansvaret for en terrorhandling.

Les mer:Bombetrussel mot Air France-fly

- Vi er i dyp sorg
Onsdag uttalte foreldre til den savnede Aleksander Bjorøy til britiske medier at de var dypt opprørte over tapet av deres sønn.

- Det er med stor sorg vi bekrefter at vår sønn Alexander, som snart skulle feire sin 12-års dag, var blant passasjerene om bord på Air France sin rute 447 fra Rio de Janeiro til Paris søndag 1. juni, skriver foreldrene Robin og Jane Bjorøy i en pressemelding gjengitt av BBC.

Les også: - Jeg sa at jeg elsket henne

Les også:Skulle på sin siste jobbreise

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021

Kommentarer til denne saken