Gå til sidens hovedinnhold

Har funnet mistenkelige objekter i Sørkinahavet

Besetningen på kinesisk fly har funnet mistenkelige objekter i Sørkinahavet melder kinesisk nyhetsbyrå.

Et kinesisk fly som deltar i letingen etter det savnede flyet fra Malaysia Airlines, har funnet «mistenkelige objekter» i havet, melder det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua ifølge NTB.

Ifølge meldingene er det funnet «to relativt store flytende objekter, med mange små hvite objekter spredt rundt i en radius på flere kilometer». De to store delene var hvite og kvadratiske.

Det militære Iljushin-76-flyet har rapportert koordinatene for funnet til den australske hovedredningssentralen, og den kinesiske isbryteren Xuelong er på vei til området.

Fra Perth

Det kinesiske flyet tok av fra Perth på vestkysten av Australia for å søke i et område der satellittbilder tidligere har påvist mulige gjenstander i havet.

Malaysia Airlines rute MH370 forsvant fra radaren for 16 dager siden, knapt en time etter avgang fra Kuala Lumpur.

To tredeler av de 239 menneskene om bord i Boeing 777-flyet var kinesiske statsborgere.

Spesialutstyr

Leteaksjonen konsentrerte seg først om et område nord for ekvator i Indiahavet, men er de siste dagene blitt mer og mer konsentrert om en relativt smal stripe i sør, tusenvis av kilometer unna flyets planlagte kurs.

Den australske redningstjenesten AMSA er blitt orientert om den kinesiske oppdagelsen, og vil sende andre fly som deltar i søket for å prøve å finne gjenstandene på nytt.

USAs marine flyr nå inn spesialutstyr som kan finne flyets såkalte «svarte bokser» til området. (NTB)

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året

Kommentarer til denne saken