*Nettavisen* Nyheter.

Har funnet seks omkomne

Foto: REUTERS TV (Reuters)

Oppjusterer tallet på bekreftede omomne etter cruiseskipforliset.

16.01.12 09:43

En sjette person ble natt til mandag funnet omkommet om bord i det forliste italienske cruiseskipet «Costa Concordia», melder det italienske nyhetsbyrået ANSA.

Hadde på seg redningsvest
Det var redningsmannskaper som gjennom hele natten søkte rundt i havaristen som fant den omkomne, en mann. Avdøde ble funnet på andre dekk i et område av skipet som ikke lå under vann. Mannen hadde på seg redningsvest og var passasjer, ifølge anta.it.

Femåring blant de savnede
Mer enn 48 timer etter ulykken er 14 personer fortsatt savnet. Ni av disse er passasjerer, blant dem en fem år gammel jente. Fem er besetningsmedlemmer. Mer enn 60 personer ble skadet, melder Reuters.

Fra før er to franskmenn, en spanjol, en italiener og et peruansk besetningsmedlem funnet døde.

Søndag ble et sørkoreansk par på bryllupsreise og en tredje person som skal tilhøre mannskapet reddet ut av havaristen i live.

Cruiseskipforliset

Det 114.500 tonn store cruiseskipet «Costa Concordia» kjørte fredag 13. januar på et skjær utenfor øya Isola del Giglio i Italia, kantret og ble liggende delvis under vann.

Det var 4229 personer om bord i skipet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: FILIPPO MONTEFORTE (Afp)

Kaptein pågrepet
Kapteinen om bord på «Costa Concordia», Francesco Schettino, ble pågrepet lørdag og risikerer å bli tiltalt for uaktsomt drap og for å ha forlatt skipet før passasjerer og mannskap var evakuert.

- Fullstendig kaos
Flere passasjerer har beskrevet kaos og forvirring under evakueringen av skipet.

- Det var ingen evakueringsøvelse på noe tidspunkt etter at båten gikk. Ingen visste hvor livbåtene eller redningsvestene var, så da vi måtte evakuere ble det fullstendig kaos, sier nederlandske Monique Maurek (41) til The Telegraph.

Så kapteinen i baren
Maurek hevder overfor avisa at hun så kapteinen tilbringe det meste av kvelden fredag i baren sammen med en vakker kvinne.

En annen passasjer, Takayuki Yabumoto (52) fra Tokyo, spiste middag da katastrofen inntraff.

- Det var en kunngjøring om at situasjonen var under kontroll. Vi forlot restauranten og gikk opp på dekk. Noen kvinner og barn gråt. Det var panikk, fortalte han til The Telegraph.

VIDEO: Kapteinen på Costa Concordia mener skjæret ikke sto på kartet, rapporterer Reuters.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.