RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Har giftet seg med 58 kvinner

- Ekteskapet kjeder ikke meg, sier Saleh al-Sayeri (64), som har giftet seg med 58 kvinner, har ti sønner og et ukjent antall døtre.

Forretningsmannen Saleh al-Sayeris hyppige konebytter har blåst nytt liv i debatten om kvinners kår i Saudi Arabia, melder nyhetsbyrået AP. «Hvordan kan denne mannen bidra med noe kvalitetstid sammen med sine barn?» spurte en kvinnelig leser i den engelskspråklige avisa Arab News.

Men polygamisten akter ikke å gi seg. Han sier han vil ha like mange koner som han er år.

- Ekteskapet kjeder ikke meg. Jeg er verdens lykkeligste mann, sier Al-Sayeri, ifølge AP og Sayyidaty magazine. Han hevder å ha brukt over 1,6 millioner dollar på ekteskap og skilsmisser. Han vet han har hatt ti sønner - en av dem er død - men han husker ikke navnet på alle sine koner og er ikke helt sikker på om han har 22, 25 eller 28 døtre.

Kritikere hevder at Al-Sayeri skifter hustruer som andre skifter klær og er rystet over foreldre som lar sine døtre inngå ekteskap med mannen.

Men Al-Sayeri selv fnyser av kritikken og sier han holder seg til islamsk lov som tillater en mann å ha fire hustruer om gangen.

Al-Sayeri sier tre av hans fire nåværende hustruer har vært med ham i 18 og 40 år. Den fjerde er den som blir skiftet ut.

- Jeg liker å skifte min fjerde hustru en gang i året, sier Al-Sayeri som poengterer at han aldri har tvunget en kvinne til å gifte seg med ham og at han forsørger barna etter en skilsmisse. I sitt siste bryllup - med 10.000 gjester - var bruden 14 år gammel.

- Vi er blitt gode venner. Det er som om vi har kjent hverandre i 40 år, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere