Gå til sidens hovedinnhold

–Har gjort alt jeg kan

RÅDHUSET: Byråd for miljø og samferdsel, Peter N. Myhre (FrP), reagerer på oppslaget i Lokalavisen Groruddalen sist uke om E6-lokket.
Det er ikke jeg som ikke vil samarbeide om lokk over E6 i Groruddalen. Det er staten som nekter slikt samarbeid, sier han. Myhre er ikke enig i at byrådet har lagt saken om forskuttering av E6-lokk i skuffen.
Jeg har gjort alt jeg kan for å få det til, hevder han. FrP-politikeren mener det ikke er kommunens ansvar at lokket nå står i stampe.
Det er statens vei og statens ansvar, så når staten sier nei, så er det nei. Hvis Jan Bøhler mener noen bør skamme seg, og gå av, så er det hans egen regjering han bør la sin vrede gå ut over, sier Myhre i en kommentar til avisen. Regjeringen inviterte nylig Oslo kommune til et samarbeid om E6-lokk, men Myhre finner ikke grunnlag for det nå. Strategisjef Taale Stensbye i vegvesenet kjenner ikke til møter hvor forskuttering har vært tema.
Det vi har sagt er at Oslopakke 3 må være vedtatt og godkjent av Stortinget. Så lenge vi ikke vet om pengene kommer, har vi ikke mulighet å gå inn på forskuttering, sier han.
Hva slags praksis har dere for forskuttering?
Vi kan si ja til forskuttering, men sier ikke når pengene blir refundert. En privat aktør eller kommunen må regne med et rentetap. Det skal ikke være slik at man kjøper seg plass i køen. Reglene er klare, men risikoen er stor, sier Stensbye og legger til at forskuttering er vanlig på mindre veiprosjekter. Vi har ikke hatt egne møter om E6-lokket, men temaet har vært berørt i samtalene våre om Oslopakke 3. Hvis den blir vedtatt, kan det det bli snakk om forskuttering, avrunder strategisjefen.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler