*Nettavisen* Nyheter.

Har gjort funn i Agnes-saken

SAVNET: Arkivbilde av Agnes Elisabeth Müller som har vært savnet siden lørdag 19. april. Hun ble sist sett ved Oanes ferjekai i Forsand kommune ved 23-tiden onsdag 16. april. Hennes ektemann ble mandag forrige uke siktet for drap. Foto: Politiet (NTB scanpix)

Politiet har gjort et funn på 70 meters dyp i Lysefjorden.

05.05.14 15:01

Rogaland politidistrikt holdt mandag klokka 14 pressekonferanse om den siste utviklingen i savnetsaken.

Politiet fortalte at de har gjort funn på cirka 70 meters dyp i Dørvika i Lysefjorden og at det kan være den savnede kvinnen som er funnet.

Funnet beskrives som en innpakket gjenstand. Funnstedet ligger cirka 150 meter fra land.

- Vi vet ikke hva denne gjenstanden er, men vi synes det er et svært interessant funn, uttalte politiinspektør Kristin Nord-Varhaug i Rogaland politidistrikt på pressekonferansen ifølge NTB.

- Praktiske problemer kan føre til at hevingen må utsettes til tirsdag, og vi ber nå om ro til dette arbeidet, sier Nord-Varhaug.

Ble Politiet opplyser at det er gjort mange søk på land og i sjøen, med hjelp fra blant annet Røde Kors, Norske Redningshunder og Norsk Folkehjelp. Gjenstanden som nå skal undersøkes nærmere, ble funnet med Norsk Folkehjelps søkekamera.

Politiet hadde mandag sperret av området i Dørvika der de foretok søk. Det var plassert ut en oransje blåse i sjøen om lag 200 meter fra land, melder Stavanger Aftenblad.

Ektemannen siktet

Agnes Müllers ektemann er siktet for forsettlig drap. Müller ble meldt savnet 19. april.

Jæren tingrett ga onsdag politiet medhold i fire ukers fengsling med brev- og besøksforbud for ektemannen. De to første ukene må han sitte i full isolasjon. Mannens forsvarer Ørjan Eskeland sier kjennelsen vil bli anket.

Ifølge politiinspektør Kristin Nord-Varhaug, som leder etterforskningsenheten i Rogaland politidistrikt, er mannen avhørt flere ganger, først som vitne og deretter med status som siktet.

Satt i fem timer langt avhør

Den siktede var i avhør siste gang 1. mai.

- Han har først fått forklare seg fritt, og torsdag hadde vi det første konfronterende avhøret, sa Nord-Varhaug til NTB i forrige uke.

Noe av det han ble konfrontert med i det fem og en halv time lange avhøret, var motstridende opplysninger han har gitt, samt punkter der hans forklaring ikke samsvarer med annen informasjon politiet sitter på.

Ventet tre dager
Ifølge Nord-Varhaug kom det ikke fram noe i avhøret i forrige uke som svekket mistanken mot ektemannen.

Ektemannen meldte kona savnet tre dager etter at hun forsvant, og tirsdag i forrige uke ble han pågrepet og siktet for forsettlig drap.

Det er gjort omfattende søk i flere områder i håp om å finne den 36 år gamle kvinnen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag