RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
En gruppe demonstranter ber om mer hjelp mot Gaddafis styrker i MIsrata
En gruppe demonstranter ber om mer hjelp mot Gaddafis styrker i MIsrata Foto: ODD ANDERSEN (Afp)

Har hatt samtaler med libyske opprørere

Sist oppdatert:
Utenriksdepartementet har vært i samtaler med Gaddafi-motstandere i overgangsrådet.

Opprørerne har tirsdag vært i Norge for å ha politiske samtaler med Utenriksdepartementet (UD). Dette opplyser statssekretær Espen Barth-Eide til NRK.

Det er representanter fra det nasjonale overgangsrådet som har møtt norske myndigheter. De hevder de representerer hele folket i Libya.

- Dette er første gang vi har politisk kontakt. Formålet var å bli kjent med opprørerne, sier statssekretær i UD Espen Barth-Eide.

Motstridende beskjeder
Han opplyser samtidig at norske myndigheter ønsket en forståelse av hvor bred støtte opprørerne har i Libya. Representanten fra Libya ba ikke om bakkestyrker, men om politisk støtte.

Norske myndigheter og representantene fra Libya var enige om at folk som til nå har vært i Gaddafis regime, må inkluderes i en eventuell politisk prosess hvis Gaddafi skulle trekke seg.

Ifølge Washington Post skal en juridisk komitee i Misrata ha bedt om støtte med bakkestyrker for å stanse Gaddafis soldater.

- Vi trenger en NATO-styrke eller en styrke fra FN på bakken nå, sier Nouri Abdullah Abdulati, som sitter i en juridisk komitee på 17 personer i Misrata.

Komiteen skal ha sendt en formell anmodning til overgangsrådet i Benghazi.

Sender britiske offiserer
BBC melder at Storbritannia har bestemt seg for å sende britiske offiserer for å gi råd til opprørerne som kjemper mot Gaddafis styrker. Etter det BBC erfarer skal dette være en gruppe på 10 personer. Også Frankrike har bestemt seg for å gjøre det samme.

Britenes utenriksminister William Hague understreker at offiserene ikke skal være involvert i noen kamper.

- Disse offiserene skal gi råd til det nasjonale overgangsrådet om hvordan de skal gjøre sin militære struktur bedre og hvordan de skal forbedre kommunikasjon og logistikk, inkludert hvordan de skal distribuere humanitær hjelp og medisinsk hjelp best mulig, sa utenriksministeren.

Ifølge CNN skal minst 24 opprørssoldater være drept i Misrata denne uken, hvor det foregår harde kamper, ifølge en talsmann for opprørerne. 113 skal være skadet så langt denne uken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere