Gå til sidens hovedinnhold

Har identifisert likrester

Politiet har fått en identifikasjon på personen som ble funnet nedgravd i Nedre Eiker.

Personen som ble funnet nedgravd ved Hagatjern den 14. august 2010 er nå identifisert.

Litauisk statsborger

Mannen var Anatolij Petraskevic, en 44 år gammel litauisk statsborger som var bosatt i Røyken på tidspunktet da han forsvant. Han ble meldt savnet i midten av desember 2007.

Mannens bil, en rød Honda Civic DX personbil ble også borte i 2007, og bilen er ikke kommet til rette. Bilens registreringsnummer er BN 58000. Mannen ble meldt savnet av huseier der han bodde.

Mannens pårørende er varslet.

Kriminell handling

- Politiet vil fortsette etterforskningen for å forsøke å finne svar på hva som skjedde med mannen, og vi ønsker tips fra personer som kan vite noe om denne saken. Han har sannsynligvis blitt utsatt for noe kriminelt, og det er selvsagt utfordrende å etterforske en hendelse som har skjedd for så lenge siden, sier lensmann i Nedre Eiker, Torill Sorte, i en pressemelding.

Allerede før likrestene ble identifisert, poengterte politiet at når en person er gravd ned, innebærer det at en kriminell handling ligger bak.

Politiet vil gjerne komme i kontakt med personer som har opplysninger i forbindelse med denne saken. Politiets tipstelefon er 99212013.

Det var en lørdag i midten av august at en turgåer varslet politiet etter funn av levninger etter et menneske.

De nedgravde benrestene skal ha vært delvis gravd opp, mest sannsynlig av dyr. En del av beinrestene var heller ikke hele.