RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Junge, Heiko (NTB scanpix)

Har ikke avslørt «Breiviks nestkommanderende»

Sist oppdatert:
- Fokuset vårt nå er å finne avsenderen av terrorbrevet, sa PST til Nettavisen for 44 dager siden. Det har de ikke klart.

(Nettavisen): - Vi har ikke funnet avsenderen av «celle 2-mailen», skriver PST i en kort e-post til Nettavisen.

13. august, altså samme dag som 22. juli-kommisjonen presenterte sin nesten 500 sider lange rapport, mottok flere politikere og avisredaksjoner en e-post fra en person som presenterte seg som celle nummer to i det Anders Behring Breivik påstår er hans organisasjon; Knights Templar Norge.

I brevet som er litt over to sider langt, skriver personen som titulerer seg selv som nestkommandant, at organisasjonen vil fortsette sine grufulle handlinger helt til det norske og europeiske folk vekkes fra det vedkommende omtaler som: «psykosen og hjernevasken har blitt påført våre søstre og brødre».

- Dere kan ikke stoppe oss, for dere vet ikke engang hvem eller hvor vi er, annet enn at vi er blant dere. Nå er det på tide at vi og vår kommandant Breivik får anerkjennelse i det politiske bilde i Norge og Europa, står det i brevet.

TIPS I DENNE SAKEN? Kontakt Henrik.Arneberg@Nettavisen.no

PST:- Vil finne avsenderen
PST uttalte til Nettavisen at de så alvorlig på saken, og jobbet med å avsløre avsenderen.

- Vi kan bekrefte at vi har startet etterforskning med mistanke om oppfordring til terror. Fokuset vårt nå er å finne ut hvem som har sendt det. Dette tar vi alvorlig, sa informasjonssjef Martin Berntsen til Nettavisen.

Brevet ble sendt til flere profilerte FrP-politikere, deriblant Christian Tybring-Gjedde, Peter N Myhre og Per-Willy Amundsen.

Samme kveld uttalte lederen for Stortingets justiskomité, Per Sandberg (Frp) til Nettavisen at han forventer at PST, politiet og etterretningstjenesten setter inn alle ressurser for å finne avsenderen av e-posten.

- Man vet aldri hva som ligger bak en slik trussel og ut ifra dagens rapport vet vi jo at sikkerheten ikke er av beste kvalitet her i landet, sa Sandberg, og la til han forventet et svar på bordet innen få dager.

PST: - Ikke funnet avsenderen
Nettavisen har gjentatte ganger forsøkt å få svar fra PST på om de har funnet avsenderen av e-posten. Idag kom det korte svaret:

- Vi har ikke funnet avsenderen av «celle 2-mailen». Saken er foreløpig ikke henlagt, skriver PST i en kort e-post til Nettavisen.

- Jeg håper at PST sitter på mer opplysninger enn det de vil oppgi. Kanskje de er nærmere avsenderen enn det de vil gi uttrykt for, sier Per Sandberg til Nettavisen.

- Så du tror PST vil avsløre avsenderen?

- Ja, jeg tror PST vil klare å oppspore og avsløre avsenderen, sier Sandberg.

PST har ikke svart på Nettavisens henvendelser etter de sendte sitt svar på e-post i dag, tirsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere