RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Har ikke fortalt at mamma er død

Foto: STEPHANE DE SAKUTIN (AFP)
Sist oppdatert:
Bahia (12) fikk ikke vite at hun er den eneste overlevende og at mamma døde i flykrasjen.

Bahia Bakari klamret seg fast til vrakrester i Det indiske hav i 13 timer før hun til slutt ble reddet. Det var bekmørkt rundt henne, men Bahia har fortalt at hun hørte stemmer rundt seg. Men resten av de 153 passasjerene om bord på Airbus A310-maskinen er antatt omkommet, inkludert tolvåringens mor.

På sykesengen på Komorene har jenta spurt etter moren sin, men ingen har orket å gi henne det hjerteskjærende budskapet om morens død. Slektninger mener jenta er for traumatisert til å vite sannheten.

– Jeg har fortalt henne at moren befinner seg i rommet ved siden av, sier jentas onkel Joseph Yousouf til nyhetsbyrået AP utenfor sykehuset på Komorene.

– De skulle til Komorene på ferie. Hun skulle bo sammen med bestemoren sin, sier onkelen.

Gjenforent med pappa
Bahia bodde sammen med foreldrene og sine tre yngre søken utenfor Paris. Faren til jenta, Kassim, har gjenfortalt til media hva Bahia har fortalt om den traumatiske flyulykken.

– Hun sa: Pappa, vi så at flyet styrtet ned i vannet. Jeg var i vannet, og jeg kunne høre mennesker snakke, men jeg kunne ikke se noen. Jeg var i mørket, og kunne ikke se noen ting, forteller faren.

Bahia ble onsdag gjenforent med faren sin, som var i Paris da ulykken inntraff. Franske myndigheter fraktet jenta og faren hjem til Frankrike fra Komorene i et regjeringsfly som var utstyrt med medisinsk utstyr.

– Jeg er svært glad for å se datteren min, men samtidig så har jeg mistet kona mi. Det er ikke bare kona mi jeg sørger over, men jeg sørger over alle som døde i ulykken, sier faren.

Flyet av type Falcon 900 landet på Bourget-flyplassen utenfor Paris torsdag. Jenta skal etter forholdene være i god behold, men har forslått seg kraftig og har et brukket kragebein.

Eksklusiv klubb
Bahia er nå medlem av en svært eksklusiv klubb. Hun er én av 13 personer som er alene om å ha kommet fra en flyulykke med livet i behold. Det har vært 13 slike tilfeller siden 1970, og seks av disse var barn, ifølge Airsaftey.com. Alle ble beskrevet som rene mirakler.

Det har vært mye forvirring rundt alderen til Bahia. Først ble det meldt at hun er 14 år gammel, men nå tyder alt på at hun kun er tolv.

Årsaken til ulykken er ennå ukjent, men både dårlig vær og kraftig turbulens har blitt nevnt som mulige teorier.

Dette er andre gang at Airbus-fly er involvert i en fatal ulykke på én måned. Air France 447 med 228 mennesker om bord styrtet i Atlanterhavet 1. juni. Alle om bord omkom.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere