*Nettavisen* Nyheter.

Har ikke funnet feil på ulykkesbussen i Oslo

Oslo (NTB): Statens vegvesen har ikke funnet tekniske feil på bussen som var involvert i en dødsulykke på Carl Berner i Oslo i desember.

En fotgjenger døde etter å ha blitt påkjørt av bussen. Politiet har tidligere sagt at de tror bussjåføren tok feil av gass- og bremsepedalen. Teorien om at dødsulykken skyldes en førerfeil er styrket etter Vegvesenets rapport, skriver NRK. Den endelige rapporten samsvarer med de foreløpige funnene som ble lagt fra kort tid etter ulykken.

- Rapporten konkluderer med at det ikke er funnet noen tekniske feil og mangler ved bussen. Deres vurdering er at hendelsen skyldes førerfeil. Det styrker politiets mistanke i saken, sier politiadvokat Jeanette Westlund Hegna i Oslo politidistrikt.

Sjåføren er siktet for uaktsom kjøring. Hun nekter straffskyld og har ifølge NRK forklart at hun forsøkte å bremse med både bremsepedalen og med håndbremsen.

Kvinnens forsvarer, Gisle Didriksen er ikke kjent med rapporten, men sier han ikke er overrasket over at det ikke er funnet feil. Han minner samtidig om at Havarikommisjonen ikke har kommet med noen konklusjon ennå og at politiet fortsatt skal avhøre flere vitner. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.