(Spillmagasinet): Onsdag 12. november legger det norske spillselskapet Funcom frem resultatene for onlinerollespillet «Age of Conan». Selskapet innrømmer at de ikke har klart å gjøre spillet til en suksess.

- Etter lanseringsperioden har den gjennomsnitlige abonnementsperioden vært kortere enn ventet, noe om har ført til reduksjon i antall spillere, skriver Funcom i sin kvartalsrapport.

Mer fra SPILLMAGASINET.no:
- Flykter fra «Conan»
- Slik skal Conan endres
- Sic Transit Gloria Conan

ALT OM:«Age of Conan»

Funcom vil likevel ikke ut med nøyaktig hvor mange spillere som er aktive abonnenter. DnB NOR Markets hevder «Age of Conan» har under 100.000 spillere.

- Spillerne flykter

Statistikk fra www.xfire.com, som følger aktiviteten på nettbaserte spill, viser at antall spillere på «Age of Conans» servere har sunket med 24 prosent de siste ukene, meldte DnB Nor Markets i begynnelsen av november.

- Basert på et vektet snitt av spillere som bruker Xfire, har Conan nå under 80.000 aktive spillere, skriver meglerhuset, ifølge E24.

- Conan har vært en klar flopp i forhold til forventningene. All tilgjengelig statistikk viser kundeflukt til de grader, forteller analytiker Hallgeir Hollup i ABG Sundal Collier til nettsiden.

- Vi har ikke lykkes

- Vi har ikke lykkes godt nok i å ha et rollespillsystem som holder spillerne engasjert i hundrevis av timer, innrømmer konsernsjef Trond Aas i Funcom.

Funcom-aksjen har sunket drastiske 82 prosent siden toppnoteringen i mai. Da lå aksjen på litt over 55 kroner, i dag koster den rundt 5 kroner. Nå satser selskapet på lanseringer i Polen og Russlang før Korea står for tur. Selskapet har signert en femårsavtale med den koreanske utgiveren Neowiz.

Omsetningen dette kvartalet kom opp i 18,1 millioner dollar, men Funcom regner med at inntektene vil falle til mellom 8 og 10 millioner dollar i fjerde kvartal, skriver DN.no.

Les flere spillsaker på www.spillmagasinet.no.