RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Har ikke penger til å bemanne kreftskanner

Sist oppdatert:
Gaven fra kreftforening går for halv maskin.

Oslo universitetssykehus har ikke penger til å bemanne den nye kreftavslørende PET-skanneren mer enn halvparten av tiden, skriver Aftenposten fredag.

Skanneren til 33 millioner kroner ble gitt som gave fra organisasjonen Aktiv mot kreft. Maskinen kan avsløre og finne kreft der blodprøver og andre tester kun viser at det må finnes kreftsykdom i kroppen.

Ga en million
Styret i Kreftforeningen oppdaget nylig at maskinen sto ubrukt og vedtok dermed å gi sykehuset en million kroner, slik at man kan få utnyttet skanneren bedre.

- Kreftpasientene blir lidende. Vi vet at mange pasienter avvises på grunn av manglende ressurser, sier Ole Alexander Opdalshei i Kreftforeningen til avisen.

Seksjonsoverlege Carl Müller ved Ullevål sier maskinen ikke kan drives for en million årlig fordi full drift krever tre årsverk for spesialister i nukleærmedisin, ett for radiolog og fire for radiografer.

- Legearbeidet er omfattende og består i tillegg til tolkning av bildene også av diskusjoner i kliniske møter om pasientene og vurdering av henvisninger så vel som opplæring av nye leger.

- Glad for private som bidrar
Statssekretær Robin Kåss sier at OUS er finansiert gjennom bevilgninger som bør være tilstrekkelige.

-Man skal ikke være avhengig av frivillige gaver for å drifte sykehusene, men vi er glad for de private som bidrar for å gjøre helsevesenet enda bedre, sier han.

Oslo kommune vil nå sende brev til Helsetilsynet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere