Gå til sidens hovedinnhold

Har ikke penger til å måke skøyteisen

Naturisbaner kan se langt etter snømåking fra Friluftsetaten i vinter.

TÅSEN: «Jeg observerer på mine lufteturen med hunden at kunstgressbanen på Voldsløkka feies ren for snø nå på vinteren, mens skøytebanen i Godalsparken (populært kalt Bakkehaugen stadion) ikke lengre brøytes i regi av kommunen! Hvor er logikken? Jeg syne det er synd at den uorganiserte småbarnsidretten ikke prioriteres bedre enn dette. Noen ildsjeler prøver etter beste evne å måke og sprøyte «Bakkehaugen stadion» manuelt, men det er jo en evig kamp mot værgudene» skriver Jan Korsnes.

Vi kontakter Idrettsetaten. Der kan informasjonssjef Alise Davidsen fortelle at det er idrettslaget som står for vinterdrift på kunstgressbanen på Voldsløkka, og at det er de som organiserer brøytingen av bane, ikke kommunen.

Hos Friluftsetaten har Anne Grete Nyrud deprimerende nytt for de skøyteglade:

– Friluftsetaten har foretatt en prioritering innenfor årets budsjetter. Konsekvensene er at en del vinterdrift i ytre by kuttes. Friluftsetaten har ikke lenger vinterdrift på naturisbaner og andre skøytebaner i parker som tidligere har blitt islagt. Det gjelder blant annet Godalsparken. Redusert vinterdrift får ingen fysiske konsekvenser for selv anlegget. Men dessverre forringes publikums mulighet til å bruke det, sier hun.

NAB tar en tur til Godalsparken, hvor vi til vår store overraskelse finner at skøyteisen er brøytet. Store hjulspor vitner om at en traktor eller liknende har forbarmet seg over banen. Vi ringer igjen til Friluftsetaten.

– Har dere likevel funnet penger i budsjettet?

Etter en sjekk i etaten, kommer Nyrud tilbake og avviser at arbeidet er utført av dem.


Er det da en av ildsjelen i nabolaget som står bak? Vet du hvem som har tatt ansvar for skøyteisen på «Bakkehaugen stadion», så gi oss gjerne beskjed!

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping