Gå til sidens hovedinnhold

- Har jukset seg til makt

Siv Jensen mener regjeringen har bygget landet ned. Nå krever hun en plan.

KARL JOHANS GATE (Nettavisen): Torsdag ettermiddag oppsummerte Fremskrittspartiet det siste halvåret på sitt partikontor i Karl Johans gate i Oslo sentrum.

Der fikk regjeringen gjennomgå.

- Einar Gerhardsen holdt ord. Han sa at han skulle bygge landet, og gjorde det. Jens Stoltenberg sier det samme, men gjør det ikke, sa Jensen.

- De har bygget landet ned, sa hun bestemt til pressen.

Hun mente at landet forfaller på de fleste områder:

- Norge forfaller, og gjør det på de aller fleste områder. Da er det på tide snart å gjøre noe, sa hun.

- Jukset seg til makt
Jensen sa også at at regjeringen hadde lurt til seg makten.

- Regjeringen har på mange måter jukset seg til regjeringsmakt. Det er mange saker der de lovet ting de ikke har holdt, sa Jensen.

Hun viste blant annet til CO2-rensingen på Mongstad, der regjeringen har måttet utsette den mye omtalte «månelandingen».

- De satt med informasjon om dette under valget, og holdt informasjonen tilbake, hevdet Jensen.

- Aldri opplevd det roligere
Også i spørsmålet om likelønn, mente partilederen at regjeringen har sviktet. Det samme mente hun om spørsmålet om strengere straffer.

- Knut Storberget lovet før valget strengere straffer, men lot være å si at det var avhengig av budsjettsituasjonen hans. Dette har han nå gått tilbake på, sa Jensen.

I tillegg mente hun at Stoltenbergs mannskap på langt nær har gjort nok på samferdselssektoren.

- Det er summen av disse løftebruddene. Regjeringens oppslutning faller, og folk opplever at regjeringen bare administrerer, sa hun.

Partilederen mente det siste året hadde vært svært rolig fra regjeringens side.

- Jeg har nå sittet på Stortinget i 13 år. Dette har vel vært den roligste perioden jeg har opplevd. Jeg har aldri noensinne opplevd noe lignende, sa Jensen.

Krever vedlikeholdsplan
Jensen fortalte at Frp fredag vil legge fram et forslag i Stortinget, der de ber regjeringen legge fram en plan for Stortinget om innhenting av vedlikeholdsetterslepet i offentlig sektor.

- Vi legger fram et omfattende forslag i Stortinget i morgen, sa Jensen.

Hun viste til historien, og trakk da særlig fram Landsfaderen og Ap-politikeren Einar Gerhardsen som bygget landet. Bak henne på lerretet ble det vist fram gamle Ap-plakater, med slagord som «Resultatene er det som teller», og «Vi bygger framtidens Norge».

- Bergensbanen kostet like mye som et helt statsbudsjett da den ble bygd. I dag ville et komplett motorveinett kostet under et fjerdedels statsbudsjett, sa hun blant annet.

- 200 år på avløpsnettet?
Jensen spurte også om vi virkelig skal brukte 200 år på å fornye vann- og avløpsnettet i Norge.

- Det burde ikke være mulig når etterslepet er på 110 milliarder, sa Jensen.

- Det er en ting å si at en skal bygge landet, men det er en helt annen ting å gjøre det. Ap sitter bare og ser på at infrastrukturen forfaller, påpekte hun.

Frp-lederen sa at hun håper på en god debatt om innhenting av etterslepet i offentlig sektor i Stortinget til høsten.

- Så håper jeg for en gangs skyld at det kan føre til noe, at vi slipper flere skandaler og mer skuffelse i det norske folk, sa Jensen.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken