Gå til sidens hovedinnhold

Har kino-planer for Økern

En ny kino med seks saler kan stå klar på Økern senter i 2015.

GRORUDDALEN: Dersom politikerne gir klarsignal, vil Steen & Strøm starte utbyggingen av nye Økern senter i 2012, med ferdigstillelse i 2015. En ny kino med seks saler ligger allerede inne i planene.

LES OGSÅ: Vil ha kino til Groruddalen

– Vi ser at det er et stort behov for kino i Groruddalen, og Økern ligger sentralt med god offentlig kommunikasjon, sier direktør kommersiell utvikling i Steen & Strøm, Henrik Larsen.

Ønsker dialog

Han understreker at planene er et sentrumsprosjekt, hvor handel bare utgjør en liten del.

– Vi mener at planene inneholder en riktig bystruktur. Innen 2020 vil det bo 76.000 mennesker innenfor en radius av to kilometer fra Økern senter, sier Larsen.

Han er åpen for dialog med Oslo kino om planene.

– Vi har ikke vært i konkret dialog, men dette er noe vi gjerne ønsker. Vi er åpne for det som er best for begge parter, enten kinoaktøren ønsker å eie eller leie. Men det er Oslo kino som kan kino, så det er helt uaktuelt å etablere dette uten dem. Det er hyggelig dersom de ønsker dialog, sier Larsen.

Reguleringsplanen for nye Økern senter sendes i disse dager over til Rådhuset for politisk behandling.

– Vi håper at det blir tatt en beslutning før sommeren, sier Larsen.

Gir ballen videre til Økern

Leder av Alna næringsforening og direktør ved Alna senter, Hans Georg Helberg, mener Økern vil være en naturlig lokalisering for den nye kinoen.

– En kino og et kulturhus bør bære preg av å ligge ved en destinasjon. Kalbakken er ikke en destinasjon for hele dalen, men Økern har et slikt potensiale, sier Helberg.

Han ser heller ikke at Alna vil være et alternativ før et bedre kollektivtilbud er på plass.

– Nå ser jeg planene i et kort perspektiv. Dersom man ser det i et lengre perspektiv, vil Alna senter være en god lokalisering. Når vi får en ny kryssende t-banelinje med stasjon på Alna senter, kan vi bygge ut, og en kino kan etableres hos oss. Men det vil nok ikke skje før i 2025. Jeg håper jeg ser det før jeg blir pensjonist. Så foreløpig må jeg nok bare skyve ballen over på min ærede konkurrent, sier Helberg.

Reklame

Mobilselskap kutter prisene - sjekk hvor mye du sparer