Da nyheten om at stortingspresident Eva Kristin Hansen også hadde misforstått pendlerreglene kom ut tirsdag kveld, ble Eirik Furuseth nokså oppgitt.

Les også: Gunnar Stavrum: Stortingspresident misforstod seg unna skatt på gratis bolig for 450.000 kroner

Det førte til at partneren i formuesforvalteren Finansco valgte å skrive et humoristisk innlegg på Facebook, hvor han foreslo nye regler for Stortinget.

Onsdag ettermiddag i 13-tiden hadde posten fått over 190 reaksjoner, 11 kommentarer og hele 85 delinger.

Har du tips til saken? Kontakt oss på telefon 02060 eller e-post .

– Ekstremt enkelt

«Jeg har laget et enkelt oppslagsverk, til hjelp for partiledere, stortingspresidenter og stortingspolitikere», innleder Furuseth innlegget sitt med.

Deretter fortsetter han med å forklare eksempelvis at reiseregninger er noe man skriver «hvis du faktisk har vært på reise», samt at bostedsadressen din er der du bor.

Les også: Listhaug: - Stortingspresidenten bør vurdere stillingen sin

«DU KAN IKKE FINNE PÅ AT DU BOR PÅ GUTTEROMMET, GJØRE FIKTIVE AVTALER MED VENNER OM AT DU "LIKSOM" BOR DER FOR Å FÅ PENGER ELLER LEILIGHET, OG DU KAN IKKE OPPGI AT DU BOR ET STED - OG BO ET ANNET!» nærmest roper Furuseth ut med caps lock i Facebook-innlegget sitt.

Her kan du lese hele det humoristiske innlegget:

Hansen gikk selv ut i en epost til Adresseavisen via sin rådgiver tirsdag ettermiddag, og mente hun ikke hadde sørget for å sjekke regelverket grundig nok.

– Man blir jo møkklei alle disse idiotiske bortforklaringene. Det framstår som ekstremt enkle prinsipper å forholde seg til, og man kan prøve å beklage så mye man vil og si man «ikke skjønte det». Men jeg kan ikke bare beklage om jeg snyter på skatten, forklarer Furuseth til Nettavisen om foranledningen til det ironiske innlegget.

Han forteller at de fleste som har lest posten synes det var gøy, og legger til han tror de fleste også er «drittlei» hele opplegget.

– Det er for mange saker til at det bare kan være tilfeldigheter. De later som de ikke skjønner, men det er ikke vanskelig å forstå at man bor der man bor. Man kan jo lure på hvordan Hansen klarte dette etter «Ropstad-gate», som nummer to bak Kongen, sier Furuseth om stortingspresidenten.

Les også: MDG-Hansson: – Hun bør trekke seg

– Hvor dumme tror de vi er?

Han mener stortingspolitikerne som har hatt gratis pendlerleilighet i Oslo på Stortingets regning bevisst har utnyttet regelverket på en kynisk måte til egen vinning.

– Så må jeg legge til at mine tanker går til mannen til Eva (Kristin Hansen, journ.anm.). Det må være sjokkerende å tro at du lever i et stabilt samboerskap på Ski, men så finner du ut at kona di har bodd hos Trond Giske, 70 mil unna Ski i seks år, humrer han ironisk og legger til:

– Hvor dumme tror de at vi er? De kan late som at dette forstod de ikke, for å tjene penger, men så dum tror jeg ingen i verden er. De får skjerpe seg, og selvfølgelig bør stortingspresidenten trekke seg.

Furuseth mener likevel at «Norge er et land uten konsekvenser» og sier det viktigste nå er at man ikke kan «ta ansvar ved å bli sittende».