Gå til sidens hovedinnhold

Har lagt fram skisse til løsning

- Håper vi kan ha et svar klart om et par timer, sier meklingsmann Dag Nafstad.

Like etter klokken 09 holdt meklingsmann Dag Nafstad en kort, improvisert pressekonferanse.

- Etter de første rundene vi har hatt med partene nå, har jeg funnet grunnlag for å legge fram en skisse. Denne skissen er nå presentert for alle partene, og de har nå tiden framover til å vurdere om de vil godta den eller ikke. Når jeg har lagt fram en skisse er det selvsagt med utgangspunkt i at jeg tror at alle kan gå med på den, sier Nafstad.

Få nyhetsvarsel ved store hendelser på din mobil: Send NYHET START til 2242 (Kr 4,- per melding).

Nafstad håper å kunne komme med et svar på løsning allerede ved 11-tiden, men klokken 12 var partene fortsatt i møter.

Om den 13 dager lange streiken avsluttes onsdag, er det allikevel uklart om ansatte må på jobb allerede i kveld og i natt, melder NTB.

Mer enn Oslo kommune
Tilbudet Nafstad har presentert for partene skal inneholde et generelt tillegg på 2,1 prosent, minimum 7.100 kroner. Det er langt mer enn det forhandlingene ble brutt på 30. april. Da var tilbudet 0,9 prosent og 2.700 kroner. Den totale rammen ligger på vel 3,4 prosent. Det er mer enn rammen i staten på 3,34 og i Oslo kommune på 3,37.

KOMMENTAR: Avslutt streiken nå

Den lokale potten reduseres fra 1 til 0,85 prosent, med fordeling til høsten, samt 0,25 fra nyttår. Det betyr 150 millioner kroner mer til sentrale tillegg.

I tillegg får lærere og lektorer et etterslepsløft på 1,15 prosent fra 10. juni.

Like før klokken 08 ankom Nafstad og forhandlingsledere fra Fagforbundet, Unio, YS, Akademikerne og KS Riksmeklingsmannens kontor i Oslo sentrum.

- Alle blir med på løsning
Alle partene ga uttrykk for optimisme på vei inn til meklingen.

- Blir det enighet, så kommer alle organisasjonene til å være med på løsningen, sa fprhandlingsleder Jan Davidsen i Fagforbundet til TV 2.

Riksmeklingsmannen ville ikke svare på om han hadde en skisse klar til partene, men at han hadde noen forslag på enkeltpunkter.

- Jeg har noen tanker om det meste som gjelder denne konflikten. Men vi får avvente og se hva utfallet blir. Jeg er ingen spåmann, så vi må vente og se, sier meklingsmann Dag Nafstad til TV 2.

Største på 30 år
Streiken ble igangsatt fredag 28. mai etter at forhandlingene brøt sammen hos Riksmeklingsmannen. 4. juni ble den trappet opp, og over 45.000 arbeidstakere over hele landet er nå i streik.

Det betyr stengte barnehager og skoler, og eldre- og omsorgshjem som har et sterkt svekket tilbud. I flere byer flyter det søppel, og det hersker parkeringsanarki i mange byer ettersom de kommunale parkeringsvaktene også er tatt ut i streik.

Har du tips om saken? Send SMS eller MMS til 2242 - merk «tips» - eller send e-post til vaktsjef@nettavisen.no

Kommentarer til denne saken