RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Har lagt fram skisse til løsning i Oslo

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Meklingsmann Geir Engebretsen la onsdag ettermiddag fram en skisse til løsning for LO og Akademikerne i Oslo kommune.

- Jeg kan bekrefte at jeg nå gjør ferdig en skisse til løsning for de to organisasjonene som fortsatt er i megling, sa Engebretsen til Aftenposten.

Fagforbundet organiserer yrkesgrupper som brannmenn, barnehageansatte og ansatte i hjemmehjelpen, mens Akademikerne organiserer yrkesgrupper med lang utdannelse, som for eksempel leger og jurister.

Engebretsen ville ikke kommentere innholdet i skissen, og han gjorde det klart at partene erfaringsmessig kan trenge en del tid for å vurdere innholdet.

Etter det Aftenposten forstår, inneholder skissen i Oslo-meklingen et punkt om at man kan få nye forhandlinger dersom det viser seg at lønnsoppgjøret for industrien blir over 3,75 prosent - som er det regjeringen legger til grunn. Utfallet kan derfor få betydning for den pågående streiken både blant Unio og YS i Oslo kommune, og blant Unio, YS og LO i kommunesektoren ellers og for statsansatte. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere