*Nettavisen* Nyheter.

Har Larvik lengst jul i landet?

Foto: Bjørn Jakobsen (Østlands-Posten)

Jula varer nesten helt til påske.

18.01.12 07:18

Lagringsproblemer på brannstasjonen sørget for at julegatene i Larvik ble tent alt i starten av november.

Nå er dessuten brannvesenets stigebil på reparasjon. Dermed må julepynten i Larvik sentrum henge oppe til i slutten av måneden.

Rekordtidlig julegate
Allerede i starten av november var altså julegatene på plass i sentrumsgatene.

Grunnen var en lekkasje i den gamle brannstasjonen der julepynten ble lagret, samt at uvedkommende til stadighet tok seg inn og slengte fra seg søpla si oppå pynten. Derfor turte man rett og slett ikke å la den være der lenger.

Dermed ble det rekordtidlige juleforberedelser i sentrumsgatene.

- Jula varer jo til påske
Nå kan julen også bli vesentlig forlenget i sentrum, siden Larvik Brannvesen, som har jobben med å ta ned pynten, har problemer med stigebilen.

- Ja, det er riktig. Men jula varer jo helt til påske, spøker brannsjef Arve Stokkan til Østlands-Posten.

- Stigebilen vår er til reparasjon på fabrikken i Tyskland. Vi hadde problemer med kurven i toppen av stigen. Den er lovet tilbake i slutten av januar. Vi har valgt å vente med å ta ned julepynten til da, siden det er mest praktisk for oss. Men blir det store protester er det ingenting i veien for at vi kan leie en lift, sier brannsjef Stokkan.

Ifølge Stokkan er det flere grunner til at brannbilen repareres i Tyskland.

- Det er jo en gammel bil. Den er 12 år nå, og det var behov for en oppgradering både av hydraulikken og elektronikken. I tillegg fikk vi for en tid tilbake en skade, der kurven ble skjev. Det var derfor mest hensiktsmessig å sende stigebilen til fabrikken slik at vi får reparert og oppgradert samtidig, sier Stokkan.

- Det er ikke all pynten som blir hengende så lenge. Den nederste pynten er allerede tatt ned, og alle lys er selvfølgelig skrudd av, sier styreleder i Larvik By as.

- Byr ikke på problemer
Det at stigebilen er i Tyskland, går imidlertid ikke ut over brannberedskapen forsikrer Stokkan.

- Stigebilen er ikke førstelinjeberedskap. Ved behov har vi avtale med brannvesenet i Sandefjord. Er stigebilen der opptatt, får vi bil fra Porsgrunn eller Tønsberg. Så det byr ikke på problemer, avslutter brannsjef Stokkan.

Les flere saker hos OP.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.