RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Har med 34 krigsskip på statsbesøk

Foto: SAUL LOEB (AFP)
Sist oppdatert:
USA frykter terror under Obamas Mumbai-besøk.

President Barack Obama hadde med seg flere passasjerfly, helikoptre og et titall limousiner da han kom til Oslo for å motta fredsprisen i desember i fjor.

Når han besøker India til helgen blir imidlertid følget betraktelig større. Obama vil bli beskyttet av 34 amerikanske krigsskip, inkludert et hangarskip, som patruljerer kysten av Mumbai når han avlegger besøk til den indiske byen lørdag.

Obama avlegger et to dager langt statsbesøk til byene Mumbai og New Delhi.

Frykter Mumbai-angrep
De ekstraordinære sikkerhetstiltakene skyldes Mumbai-angrepene i 2008, hvor ti terrorister tok seg inn til den indiske finansbyen via sjøveien, melder NDTV.

Det er ventet at presidenten skal fly helikopter fra byens flyplass til den indiske marinebasen sør i Mumbai.

To jagerfly og en flåte med 40 biler kommer til å være en del av presidentens kolonne under statsbesøket.

I tillegg blir presidenten beskyttet av personell fra Secret Service, nasjonalgarden, samt lokalt politi i Mumbai og New Delhi.

800 rom
Rundt 800 rom er bestilt for presidentens følge på hotellene Taj Hotel og Hyatt.

172 mennesker ble drept og flere hundre skadd da ti væpnede menn gjennomførte en serie med terrorangrep over tre dager i Mumbai i november 2008. Væpnet med maskingevær og granater gikk terroristene til angrep på turistmål som hoteller, kjøpesentre og jernbanestasjoner.

Terroristene er koblet til gruppen Lashkar-e-Taiba, og pakistansk etterretningstjeneste er beskyldt for å ha bistått terroristene.

- Blir ikke noe nytt big bang
Den indiske utenriksministeren forventer ingen store resultater av Obama-besøket, men legger til at det vil styrke det bilaterale forholdet.

- Vi er på et stadium hvor det ikke kan forventes et nytt big bang, men besøket vil også føre med seg positive ting, sa Nirupama Rao tidligere i uken, ifølge BBC.

USA og India samarbeider tett om å bekjempe internasjonal terror, og handelen mellom de to landene ligger på 40 milliarder dollar i året.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere