RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Har menn det enklere enn kvinner?

Foto: TV 2
Sist oppdatert:
Nesten 80 prosent av kvinnene i en ny undersøkelse ønsker at de kunne forandre sine kjedelige liv. De er også overbevist om at menn har det enklere. Hva mener du?

Kombinasjonen av arbeid og husarbeid i tillegg til en usikker økonomi, dårlig sex og økt fokus på en vakker kropp får skylden for at mange kvinner opplever en personlig krise, viser undersøkelsen som er gjennomført av magasinet Top Sante, ifølge Sky News.

Rutinepreget liv

2.000 kvinner som deltok i undersøkelsen, og tre fjerdedeler av de som deltok i undersøkelsen opplyste at de hadde trøstespist når de opplevde personlig motgang.

Åtte av ti kvinner sa at de ønsket av de kunne forandre livet sitt, og 67 prosent følte at livet deres var rutinepreget og kjedelig. Av de spurte mente 60 prosent at menn hadde det mye enklere.

- De har alle en drøm som har blitt til et mareritt der man føler at man må «gjøre alt» for å fremstå som perfekt. Kvinner bombarderes med livsstilsbilder av perfekte kvinnelige kjendiser som ser ut til å ha alt uten at de behøver å gjøre så mye for å få det, sier Marina Gask, redaktør i Top Sante.

For mye fokus på kropp
Av de som deltok i undersøkelsen opplyste 62 prosent at det største hinderet for at de skulle føle seg lykkelige var balansen mellom jobb og det sosiale, over 60 prosent av disse ville få en slutt på karrierejaget og over halvparten ville bytte jobb.

Det største hinderet for at kvinnene skulle føle seg lykkelig var likevel fokuset på at alle skal ha en perfekt kropp.

Over 90 prosent var misfornøyd med sitt eget utseende. 85 prosent sa at de tenkte på sitt utseende og vekt hver dag, og at deres dårlige selvbilde ødela mye for dem. Dette til tross for at 80 prosent av de som deltok i undersøkelsen var regnet som normalvektige.

Ni av ti kvinner som jobbet full tid opplyste at de fremdeles gjorde mesteparten av husarbeidet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere