Per Yousef Assidiq (21) fra Nøtterøy vokste opp i en kristen familie. Men for halvannet år siden konverterte han til islam.

Assidiq ble rikskjendis da han deltok i den muslimske demonstrasjonen i Oslo tidligere i vinter. Han har flere ganger vært i media etter at han konverterte til islam.

Forsøkt påkjørt
Dette har ført til nærmere 700 trusler, forteller han til NRK. En gang ble han forsøkt påkjørt.

- Jeg syklet hjem fra jobben og følte at det var en bil som fulgte etter meg. Det endte med at jeg måtte hoppe av sykkelen og jeg endte i grøften. Sykkelen ble truffet av bilen og ble helt ødelagt, sier Assidiq til Nettavisen.

- Etterpå fikk jeg en melding hvor det sto: «Synd jeg bommet».

Trusler mot familien
Men alle truslene har ikke fått Assidiq til å vurdere hemmelig telefonnummer. Og han tar seg egentlig ikke så nær av dem. Men hans åpenhet rundt egen tro har også ført til ubehageligheter for familien.

- Moren min har hørt på bussen at hun må lære sønnen sin folkeskikk og sånn, sier han.

I tillegg har bestefaren fått telefonoppringninger som har vært truende. Assidiq har politianmeldt bilepisoden og trusselen mot familien uten at dette har ført fram.

Les også: - Hansen tror jeg skal misjonere
Les også: Muslim har meldt seg inn i KrF

Tar det tungt
Han tar det svært tungt at familien blir offer for trusler som følge av at han byttet tro.

- Jeg ble rett og slett lei meg. En ting er at jeg har tatt et valg og byttet tro, men når jeg ser at det går ut over familien min, så blir jeg bare skikkelig lei meg. Jeg føler også litt skyld i andres mangel på oppførsel, sier han.

- Har du mottatt noen drapstrusler?

- Ja, det har vært en del av det, eller ganske mye, det ser man selv på nettet. Der er det folk som har skrevet at jeg bør få samme straff som Quisling, at jeg bør bli skutt.

Fått fram islam
- Hva tror du er grunnen til alle disse truslene?

- Jeg vet ikke helt. Det er ikke godt å si. Det er kanskje det at de føler det som litt truende at jeg konverterte. Jeg har ikke sagt eller gjort noe som bør føre til dette. Kanskje det kan være at jeg har fått fram islam i en annet lys, og kanskje de som er veldig imot islam føler seg truet eller noe, sier han.

- Men det er jo ikke så mye fornuftig i disse meldingene, legger han til.

- Tror du nordmenn forstår islam?

- Nei, egentlig ikke. Foreldrene mine er et godt eksempel på det. Da jeg konverterte ble de livredde og trodde at jeg skulle bli terrorist. Men etter hvert så ble de med til moskeen og traff venner av meg, og de fikk et veldig godt syn på det. Jeg tror at islam fortsatt er veldig fremmed i Norge.

Assidiq ble denne uken igjen aktuell i nyhetsbildet etter at det ble kjent at han har meldt seg inn i Kristelig Folkeparti.