Gå til sidens hovedinnhold

Har planen klar for Gustav Jensens minne

Frp-politiker Hans Høegh Henrichsen ønsker at Bydel Frogner skal få Omsorg+boliger.

BYDEL FROGNER: Seniorrådets leder og nestleder i Bydelsutvalget, Hans Høegh Henrichsen (Frp), har- sammen med Seniorrådet Frogner sett seg ut Gustav Jensens minne. Stedet har i dag omsorgsboliger, og nå skal det jobbes for å få på +- tegnet.

Dette er det mest moderne og det største stedet. Det er godt tilrettelagt for Omsorg+, sier Henrichsen.

Saken ble behandlet under tirsdagens bydelsutvalgsmøte.

God mulighet

Å finne mulige lokaler for Omsorg+ er viktig. Dette er bra og vi må være positive og se på forslaget, kommenterer Erna Kahlbom (SV).

Dette er resultatet av et initiativ for et og et halvt år siden. Jeg er kjempefornøyd over at dette nå står på dagsorden, sier BU-leder, Bjarne Ødegaard (H).

Vi er klart positive til forslaget. Både fordi det vil gi et bedre tilbud til dem som allerede bor i omsorgsboligene, og fordi det prinsipielt er et bedre tilbud til bydelens befolkning som vi er interessert i å få utviklet videre, kommenterer Natasza P. Sandbu (V).

Får støtte fra flere hold

Henrichsen forteller at byråd for omsorg og helse, Sylvi Listhaug, er positiv. Det samme skal ledelsen ved Gustav Jensens Minne være.

Styrer Inger Marit Hellesfjord sa at dette var en utfordring hun gjerne ville ta, formidler Henrichsen.

At bydelen jobber med dette er veldig positivt. Det viktigste for Bydel Frogner er at sikkerheten overholdes og at de må se på kriteriet om at noen skal være på vakt i bygget hele døgnet, sier byrådssekretær Kai Morten Danielsen på vegne av Sylvi Listhaug (Frp).

Må få med seniorsenteret

For å kunne utfylle alle kriteriene for Omsorg+, må det noen tiltak til. I forbindelse med både matservering og kroppslig pleie bør Gustav Jensens Minne integreres med Majorstuen seniorsenter, som ligger vegg i vegg.

Seniorsenteret har matservering, og de har hud og hår pleie. Dette er en del av kriteriene for Omsorg+. For å kunne gjøre om Gustav Jensens Minne må det være et samarbeid mellom stedet og seniorsenteret, forklarer Henrichsen. Han tror det vil være positivt for seniorsenteret.

De fleste som bor på Gustav Jensens Minne bruker senteret daglig, men jeg tror også at omsetningen der kan økes ved å integrere senteret i Omsorg+, uttaler Henrichsen

Økonomisk bra for Frogner

Dette vil bedre bydelsøkonomien, fastslår Henrichsen.

Han forklarer det med at gjennom et slikt prosjekt vil man kunne utsette innleggelsene på sykehjem. Dermed er penger for sykehjemsplasser spart.

En sykehjemsplass koster bortimot 600.000 i året. Å etablere Omsorg+ vil gi en innsparing på 300.000 kroner i året for bydelen.

I hovedsak får man utnyttet pengene bedre. På humanitæt grunnlag får de eldre også bedre livskvalitet og et sted å være trygge, i stedet for å bli lagt inn på et sykehjem, mener Frp-politikeren.

Han forteller at man må øke sykepleierbemanningen, men mener at dette er beskjedene utgifter.

Vil komme i gang raskt

Det haster med å få dette på plass. Etter at BU har behandlet saken, vil bydelen utrede det praktiske og legge saken frem for byrådet, forteller Henrichsen.

Til tross for saksgang, tror han at omgjøringen av Gustav Jensens Minne til Omsorg+, vil være gjennomført i løpet av året. Med forbehold om ledige håndverkere og rask saksbehandling i byråkratiet. Videre håper han at flere steder med tilsvarende muligheter vil dukke opp.

Vi gir oss ikke med dette, sier han smilende.