Gå til sidens hovedinnhold

Har reist hjem til Danmark - rådgivere skal identifisere barna

Den danske milliardærfamilien Holch Povlsen har forlatt Sri Lanka etter at tre av barna ble drept i terrorangrepet.

Det opplyser den danske ambassadøren på Sri Lanka til danske medier.

- Familien til de drepte har reist, men de har etterlatt seg rådgivere som skal handle på deres vegne, sier ambassadør Peter Taksøe Jensen til danske bt.dk.

Ambassadøren bruker bevisst ikke etternavnet til den hardt rammede familien.

Ekteparet Anders og Anne Holch Povlsen ferierte på Sri Lanka sammen med deres fire barn, tre døtre og én sønn, da terroren rammet landet første påskedag. Tre av barna deres ble drept da to bomber eksploderte på hotellet Shangri-La i Sri Lankas hovedstad Colombo.

Les også

Sri Lanka: - Kirkeangrepet var hevn for moskéangrep på New Zealand

Rådgivere identifiserer barna

Bombeangrepene var ledd i et større koordinert terrorangrep som tok livet av 321 mennesker og skadet over 500.

Unicef opplyser til Reuters at 45 av de drept er barn.

Den danske ambassadøren opplyser at det tunge arbeidet med å indentifisere de drepte Holch Povlsen-barna, er nå overlatt til familiens rådgivere som kjente barna.

Familiens rådgivere får bistand fra den danske ambassaden i Colombo.

- Vi bistår dem 200 prosent. Vi hjelper dem blant annet med papirarbeid og logistikk, sier ambassadør Taksøe Jensen.

Les også

Danmarks rikeste mann mistet flere barn i Sri Lanka-terroren

- Milliardær var innlagt på sykehus

Anders Holch Povlsen (46), som er Danmarks rikeste mann, skal ha vært innlagt på sykehus som følge av terrorangrepet, skriver danske Ekstra Bladet. Det er imidlertid uvisst hvilke skader 46-åringen har pådratt seg i angrepet.

Den danske ambassadøren bekrefter overfor samme avis at et medlem av Holch Povlsen-familien har vært innlagt.

- Vedkommende er utskrevet igjen og har reist tilbake til Danmark, sier ambassadør Taksøe Jensen til Ekstra Bladet.

Sykehuskilder på akuttmottaket bekrefter overfor Ekstra Bladet at det er milliardæren selv som har vært innlagt på sykehuset.

- Vi har hatt en voksen dansk mann med etternavnet Povlsen innlagt på sykehuset, opplyser en medarbeider ved National Hospital of Sri Lanka til avisen.

To av de drepte barna gikk på Højvangskolen i Aarhus. Skolen hadde tirsdag morgen den tunge jobben med å informere elever og lærere om den grusomme nyheten. Ifølge Ekstra Bladet, går den eneste overlevende av de fire barna i fjerdeklasse på samme skole.

- I dag handler det først og fremst om å ta hånd om våre elever og vårt personal på best tenkelig måte, sier administrerende leder ved skolen, Kåre Bechmann Gravesen, til Ekstra Bladet.

Advarte om terrorangrep

Ti dager før det horrible terrorangrepet første påskedag, advarte en srilankisk polititopp landets etterretningstjeneste om at en lite kjent islamistgruppe planla selvmordsangrep mot kriker.

Høytstående offisielle kilder hevder imidlertid at advarselen aldri nådde fram til dem. The New York Times har fått tak i brevet hvor advarselen framgår.

«Dere er herved instruert til å følge spesielt godt med på referansen på side 2-4, under tittelen National Thowheeth Jama’ath, vedrørende et mulig selvmordsangrep som blir planlagt i dette landet av Mohammed Zaharan, lederen av National Thowheeth Jama’ath ,» lyder brevet som The New York Times har oversatt til engelsk.

Srilankiske myndigheter opplyste mandag at det var den islamistiske gruppen National Thowheeth Jama’ath som gjennomførte angrepene, og at de har fått bistand fra internasjonale terrororganisasjoner.

Tirsdag ettermiddag hevder Den islamske stat (IS) i en kunngjøring på propagandanettstedet Amaq at de står bak terrorangrepet på Sri Lanka.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken