Gå til sidens hovedinnhold

Har rømt Ungarn

Drapssiktede Zhao Fei (28) har rømt Ungarn etter at norske Pernille Marie Thronsen ble funnet drept.

Kineseren Zhao Fei (26) har forlatt Ungarn med fly, opplyser politiet i Ungarn til NRK. Etterforskerne vet ikke hvor Feng har reist, eller hvilket navn han har reist under. De har nå etterlyst ham gjennom Interpol.

21 år gamle Pernille Marie Thronsen ble funnet drept i herberget Flora i Budapest søndag. Thronsen utdannet seg til veterinær i Budapest. Hun hadde gått ett år. Fredag før drapet hadde hun returnert fra Oslo etter endt sommerferie. Fei hadde hatt et kort kjærlighetsforhold til kvinnen under hennes første studieår, men dette forholdet var avsluttet.

Til VG sier en av drapsetterforskerne at de har trolig vet hvor Fei befinner seg, og at en pågripelse kan være nært forestående. Fei, som er fra Beijing i Kina, besøkte familie i Frankrike denne sommerferien.

- Vi kan bekrefte at vi har informasjon om at han skal ha oppholdt seg i Frankrike sammen med familien i sommer, men vi kjenner ikke den konkrete adressen, opplyser politietterforskeren til avisen, men han sier ikke at det er dette Frankrike-sporet som nå følges i jakten på Fei.

Hvis Fei blir pågrepet utenfor Kina, vil en utlevering til Ungarn bli langt enklere enn hvis han rømmer til hjemlandet.

Til VG sier venner av Thronsen at Fei var en stille og innadvendt person, i motsetning til norske Thronsen som lett tok kontakt med andre. Bruddet mellom de to skjedde før sommerferien. En venninne forteller til VG at det skjedde så stille at hun ikke la merke til det.

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?