Gå til sidens hovedinnhold

Har ryddet leirer for én million kroner i år

Rusken har hittil i år brukt over én million kroner på å rydde søppel og avføring etter sesongbostedsløse.

Antall leirer er mer enn doblet i forhold til tidligere år, noe som har medført et hopp i opprydningskostnadene til Rusken.

- Så langt i år har vi brukt dobbelt så mye penger på å rydde opp, over én million kroner, sier Anne Sofie Durkis i Bymiljøetatens kommunikasjonsavdeling til Nettavisen.

Hun påpeker at de ikke fører oversikt over hvilke spesielle folkegrupper dette gjelder, men at dette er kostnadene som har blitt brukt på å rydde opp etter sesongbostedsløse.

Avføring, madrasser og avfall
Rusken rydder opp mye rart etter de bostedsløse. Durkis forteller hva det som oftest går i.

- Det vi rydder er avfall, matrester, avføring, klær, madrasser og papplater som blir brukt som liggeunderlag, sier hun.

- Vi bruker veldig mye ressurser på dette, ressurser som egentlig skulle vært brukt til det daglige renholdet av byen som oppfølging av henvendelser fra Oslos borgere om overfylte dunker og villfylling.


- Det blir mer og mer

Wenche Asgrimplass, driftsleder i Ruskenpatruljen, forteller også at det er mye søppel å ta seg av i byen, både fra de bostedsløse og andre.

- Det er mye søppel, for å være helt ærlig. Vi er ute hver dag, det er spesielt mye å rydde ved Vaterlandsparken, Akerselva, Sørkedalen og i sentrumsområdene, forteller hun til Nettavisen.

Søppelproblemet har heller ikke minket med tiden.

- Det blir mer og mer av det. Vi tar det vi rekker, men vi får fortsatt mange henvendelser fra publikum. Det har økt det siste året, for to-tre år siden var det ikke mye, sier Asgrimplass.

Får avføring oppover beina
Buskfeltene blir oftest brukt som toalett, og Asgrimplass forteller at gartnere opplever å gli på avføring og få det oppover beina.

- Nå har Bymiljøetaten plassert tre doer på Vaterland og tre i Tøyen kulturpark. Men det er ikke alle som bruker doene ordentlig. Det er avføring på veggene, på sidene av doen og på gulvet. Vi må ta inn disse tre toalettene hver morgen og byttet ut med tre nye, slik at vi får spylt dem etter tur.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot