Har samlet inn én million kroner til Jemtlands barn

EN MILLION KRONER: Terje Opheim har samlet inn en million kroner til sine to nevøer.

EN MILLION KRONER: Terje Opheim har samlet inn en million kroner til sine to nevøer. Foto: Ringsaker Blad

Én giver har gitt hele 200.000 kroner til Janne Jemtlands barn.

07.03.19 09:35

Janne Jemtlands bror, Terje Opheim, startet et fond for de to guttene i januar 2018, og givergleden har blomstret i Norge. Nå har de nemlig nådd én million kroner.

- Det har kommet inn en million kroner til guttene, tusen takk til alle som har bidratt, det her betyr enorm mye for dem, skriver Opheim på Facebook.

Foto: Skjermdump Facebook/Terje Opheim

Han skriver videre at han vil rette en spesiell takk til en person. Personen hadde fulgt saken og ønsket å bidra.

- Etter en samtale på tirsdag, kom han fram til at han ville gi guttene vanvittige 200.000 kroner, skriver Opheim og fortsetter:

- Jeg har nesten ikke ord for hvor takknemlig jeg er på vegne av mine nevøer.

DREPT: Janne Jemtland døde av skadene hun ble påført natt til 29. desember 2017. 

Natt til 29.desember i 2017 døde Janne Jemtland etter å ha blitt skutt i pannen på kloss hold. Ektemannen, Svein Jemtland hevdet hun truet han med våpen og at de gikk av da han forsøkte å få det ut av hånden hennes. Det trodde ikke retten på, og Jemtland ble dømt for drapet på sin kone, 10. desember 2018. Han anket dommen på stedet, og ankesaken er berammet til 17. juni.

– Anken gjelder både skyldspørsmålet, straffekravet og de sivile kravene, sa Jemtlands forsvarer, advokat Ida Andenæs, til NTB etter at dommen var forkynt.

Ektemannen er også dømt til å betale sine to sønner 400.000 kroner hver i oppreisningserstatning. Han fradømmes arven etter kona og retten til å få utbetalt hennes livsforsikring på 2 millioner kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.