Gå til sidens hovedinnhold

Har sendt 40 bekymringsmeldinger om 14-åring som knivstakk 18-åring i Oslo

14-åringen som onsdag forrige uke knivstakk en 18 år gammel mann har begått 70 lovbrudd på få år.

Politiet kjenner seg maktesløse i møte med voldelig ungdom, kommer det frem NRK Dagsnytt onsdag morgen.

Onsdag forrige uke ble en 18-år gammel mann knivstukket i halsen i Oslo. Han kom fra det uten alvorlige skader, men politiet forteller NRK at det var snakk om millimeterne før utfallet kunne vært tragisk.

Les mer: Mann utskrevet fra sykehus etter knivstikking i Oslo

14-åringen som sto bak knivstikkingen har ifølge Geir Tveit, leder for forebyggende avdeling i Oslo sentrum, begått over 70 lovbrudd i løpet av få år. De har sendt over 40 bekymringsmeldinger til barnevernet, forteller han NRK. Unge voldelige er et stort problem for politiet.

- Det er svært frustrerende for politiet og samfunnet at ikke vi kan få gjort noe med disse guttene, som er så kriminelle i sin adferd. Som skremmer og truer andre - både voksne og andre ungdommer, sier han.

Tveit forteller videre at strømpistoler, kniver og slåsshansker er blant beslagene de har gjort i møte med voldelig ungdom det siste halvåret.

- Vi kan sende sakene til barnevernet, men barnevernet har ikke de rette tiltakene, de rette institusjonene eller de rette grepene, sier Tveit.

Agnete Weberg Gundersen er fungerende barnevernsleder i bydel Østensjø. Hun innrømmer overfor NRK at denne gruppen ungdom er en utfordrende gruppe å finne tiltak til.

Les også: 36 ungdommer begikk til sammen 1104 lovbrudd i 2017: - De som faller utenfor i dag, faller hardere enn før

Les også: - Ungdomskriminalitet var et problem i Oslo lenge før innvandrerne kom

Les også: Barnevern: Her er kommunene som topper lista over omsorgstiltak

Kommentarer til denne saken