- Lavtrykket i vest gir nedbør de fleste stedene, tørrest blir det Østafjells og i Finnmark. Stort sett vil nedbøren komme som snø, melder Meteorologisk institutt om været denne uka.

Fra tirsdag ettermiddag og kveld ventes mye snø i Møre og Romsdal og Trøndelag og Vestland fylke.

- Det er ventet 30-50 centimeter snø over 300 meter i Vestland fylke fra tirsdag ettermiddag og et døgn fremover, forteller statsmeteorolog Eirin Walstad Ristesund til Nettavisen mandag ettermiddag.

Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel, som er den laveste faregraden og betyr en utfordrende situasjon.

- Sårbar infrastruktur kan bli rammet som følge av snøtyngden. Noen reiser vil kunne få lengre reisetid. Det kan være lokalt vanskelige kjøreforhold. Snøfokk i fjellet gir redusert sikt og mulighet for kolonnekjøring og/eller stengte veier, heter det i varselet for Vestland, Møre og Romsdal og Trøndelag.

Våt uke i vest

Grunnen til de store nedbørsmengdene er et stort lavtrykk som ligger vest for Island. Det vil i løpet av dagen trekke østover og treffe Vestlandet.

I lavlandet på Vestlandet vil det nedbøren komme som regn, ifølge meteorologen.

- Mandag kveld vil det også bli en del vind og flere steder på Vestlandet kan det bli opp mot stiv kuling, legger Ristesund til.

Les også: Støre varsler koronavurdering i løpet av uken – kan komme lettelser

Nedbøren vil starte allerede mandag kveld og i løpet av natt til tirsdag også bevege seg nordover til Trøndelag og Nordland.

I de to fylkene vil nedbøren komme som sludd og snø.

- Både i Trøndelag og Nordland kan det være lurt å beregne tid til snømåking før man drar på jobb tirsdag morgen, påpeker Ristesund.

Farevarslet for snø gjelder også Trøndelag og Møre og Romsdal. Yr advarer om snøfokk i fjellet.

- Per nå er det ikke send ut farevarsel for Nordland, men der vil det også komme en del snø de neste dagene. Så man bør være påberegne at det kan bli vanskelig kjøreforhold, forklarer statsmeteorologen.

Advarer om is

Det er Østlandet og Sørlandet som vil få det fineste været denne uken, men natt til tirsdag kan det komme lokale regnbyger Østafjells.

Derfor har Meteorologisk institutt sendt ut gult farevarsel for regn som fryser på kald bakke.

- I Oslo-område og Akershus i Viken kan regnbyger gi utfordringer natt til tirsdag og utover morgentimene. Så man bør være obs hvis man skal ut, både på hjul og til beins, påpeker Ristesund.

Bortsett fra natt til tirsdag blir det stort oppholdsvær, tørt og lange perioder med sol Østafjells.

- Temperaturer som vil holde seg på plussiden, men mot helgen vil det bli kjøligere igjen, opplyser hun.

Les også: Stoltenberg skaper storm: Slik skal ansettelsen sjekkes

Sørlandet vil også få store perioder med sol og oppholdsvær, men natt til tirsdag kan det bli en del vind opp.

I Troms og Finnmark vil det stort sett være oppholdsvær og fralandsvind, men utover uka vil det bli litt kraftigere vind fra vest og noe nedbør i form av snø i Troms.