RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Har sendt ut OBS-varsel for seks fylker


Klokka 08.30 kom det litt snø ved skianlegget på Hafjell. Det er ventet mer snø i løpet av natten i flere fylker i Sør-Norge.
Klokka 08.30 kom det litt snø ved skianlegget på Hafjell. Det er ventet mer snø i løpet av natten i flere fylker i Sør-Norge. Foto: Webkamera Hafjell
Sist oppdatert:
Meteorologisk Institutt advarer mot vanskelige kjøreforhold i fjellet.

Har du ikke lagt om til vinterhjul kan det være greit å holde seg unna fjellet i Sør-Norge onsdag.

Snø og vind kan nemlig gi vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene i Vest-Agder, Aust-Agder, Telemark, Buskerud, Rogaland og Hordaland.

- Det kommer inn nedbør i løpet av natta fra sør-vest. Nedbøren kommer trolig som snø over 800-1000 meter sør for Finse. Da kan det bli snø i enkelte fjelloverganger, forteller vakthavende meteorolog Eldbjørg Moxnes ved Meteorologisk Institutt til Nettavisen.

Det er litt usikkert hvor mye nedbør det blir og hvor ille kjøreforholdene vil være.

- Det kan komme opp mot 15 millimeter. Kommer det som snø, kan det legge seg litt på veiene. Det kombinert med sterk vind, kan gi vanskelige kjøreforhold, sier Moxnes.

Hedmark, Hordaland, Møre og Romsdal, Nord-Trøndelag, Rogaland, Sogn og Fjordane, Sør-Trøndelag, Telemark, Finnmark og Nordland har høstferie denne uken, så det kan være en del folk på farten over fjellet.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere