RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Har søkt hele natten med undervannskamera

SØKTE: Sea King, private fritidsbåter og mannskap og dykkere fra Salten Brann deltok i søket etter den savnede mannen i 40-årene, som nå er antatt omkommet.
SØKTE: Sea King, private fritidsbåter og mannskap og dykkere fra Salten Brann deltok i søket etter den savnede mannen i 40-årene, som nå er antatt omkommet. Foto: Mads René Trellevik (Avisa Nordland)
Sist oppdatert:
Savnet mann antatt omkommet etter vannscooterulykke.

Nødetatene fikk like etter klokken 14.10 lørdag melding om en vannscooterulykke i Indre Fauskevika på Fauske,skriver Avisa Nordland.

To menn var involvert i ulykken. En mann ble reddet opp av vannet av en fritidsbåt, mens det gjennom hele natten har pågått søk etter den andre mannen som nå antas å være omkommet.

Den savnede personen er en mann i 40-årene, bosatt på Fauske.

Søker med undervannskamera
- Det har vært søk i hele natt med blant annet undervannskamera, men dette har vært uten resultat, opplyser operasjonsleder Geir Håland i Salten politidistrikt til an.no.

Politiet vil i løpet av morgentimene søndag ta et nytt standpunkt i forhold til hvor store ressurser som skal stilles tilgjengelig til søk.

SAVNET: En mann i 40-årene er savnet etter vannscooterulykken. Foto: Lars Antonsen

Ingen funn
- Det har i natt vært søkt etter denne personen med undervannsfartøy, en ROV med undervannskamera. Dette søket gav i natt ingen funn, sier politiadvokat Bjarte Walla i en pressemelding.

Fortsetter søket
Politiet vil fortsette søket i dag, og vil foreta søk med en ROV med sonar i håp om finne den savnede personen. Parallelt med dette sonarsøket vil det også bli iverksatt strandsøk og overflatesøk med bistand fra frivillige organisasjoner, herunder Røde Kors. Politiet vil også bistås av lokal flyklubb som vil foreta overflatesøk fra luften med småfly.

Antatt omkommet
Rett etter klokken 20.00, lørdag kveld, opplyste politiet i Salten at de nå søker etter en antatt omkommet person.

Etter at denne personen hadde vært savnet i nesten fem timer gikk politiet like etter klokken 19.00, lørdag kveld, over fra redningsaksjon til søk etter antatt omkommet person. Politiet antok at sannsynligheten for å finne savnede i live på dette tidspunktet var liten.

(artikkelen fortsetter under bildet)

LETET: Sea King-helikopter ble satt inn i søket.

Truffet av en bølge
Politiet har igangsatt etterforsking for å finne rede på hendelsesforløpet og årsaken til hendelsen, og har i går kveld og natt foretatt flere vitneavhør.

- Etterforskingen så langt tyder på at den savnede personen var fører av vannscooteren, mens den personen som ble reddet var passasjer. Forklaringer fra vitner indikerer at vannscooteren kan ha blitt truffet av en bølge fra siden, og deretter veltet, sier politiadvokat Walla.

Politiet vil fortsette etterforskingen i saken over helgen.

Les flere saker fra Avisa Nordland!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere