RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)

Har sparket bort en milliard på fotball

Sist oppdatert:
Før Solskjær-satsingen har Røkke allerede tapt enorme summer.

Det er en innbitt fotball-supporter som vil blåse liv i Moldes vinnerplaner. Det har lenge vært spekulert i at Kjell Inge Røkke vil hente tidenens mest kjente norske fotballprofil, Ole Gunnar Solskjær, hjem til Norge.

Tirsdag annonseres United-legenden som ny trener i Molde. I tillegg til dette kommer Røkke til å åpne lommeboken. Det har han gjort mange ganger før.

Tapt én milliard
Ifølge Nettavisen-redaktør Gunnar Stavrums nylanserte bok om Røkke, har den kjente Molde-supporteren tapt utrolige 1 milliard kroner på sitt fotballeventyr.

Stavrums bok anslås at underskuddene i Molde og utbyggingen av Aker Arena i Molde står for halvparten av milliarden. Den andre halvparten tapte Røkke på Wimbledon, sammen med kompisen Bjørn Rune Gjelsten. Før tusenårsskiftet kjøpte de to 80 prosent av aksjene i den lille klubben Wimbledon, og hyret etterhvert inn Egil «Drillo» Olsen inn som ny trener. I 2000 gikk det hodestups ned for Røkkes engelske klubb. Da hadde Drillo hentet inn åtte norske spiller, blant dem Martin Andresen.

«Wimbledon hadde klart seg alene i toppdivisjonen i 14 år på rad, men med den gale professoren ved roret, sank skuta rett til bunns. Nedrykket var et faktum våren 2000. Ille nok, men bare starten på en klubbødeleggelse uten sidestykke i Premier League», skriver Stavrum i sin bok om Wimbledon-eventyret.

Eventyret i fotballgale England kostet Røkke mellom 450 og 500 millioner kroner, mener Stavrum.

20 millioner på Molde
Kjell Inge Røkke-kontrollerte Aker har årlig puttet inn 20 millioner kroner på Molde i lang tid, noe som har sikret klubbens satsing. Pengene fra Aker puttes inn i Molde Fotball as, som er en av de kommersielle armene til fotballklubben Molde. Selskapet kjøper og selger spillere for Molde.

I tillegg til at ulike Røkke-selskaper har puttet inn 250 millioner kroner til drift og annet i Molde, kostet Aker Arena 230 millioner kroner. Totalt har altså Molde-satsingen kostet Røkke en halv milliard kroner.

- Vi hadde en tøff periode for noen år siden da det var vanskelig å forsvare det økonomiske bidraget til Molde Fotball. Da var det viktig å være sitt ansvar bevisst og komme seg gjennom utfordringene. Leif-Arne Langøy kom inn som konsernsjef og gjorde en kjempejobb. Han skapte forståelse for at klubben måtte få det den trengte og innførte en bedre økonomisk disiplin. Vi måtte stå løpet og være trofast, og det klarte vi overfor MFK, sa Røkke til Romsdals Budstikke om Moldesatsingen tidligere i år.

Gunnar Stavrum (49) har lang bakgrunn som økonomisk journalist og er i dag redaktør av Nettavisen. Han har tidligere gitt ut boken «Storeulv» om John Fredriksen sammen med Odd Harald Hauge.Stavrum stiller til nettreff klokken 14 - send inn spørsmål under nå!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere