Har stallen som soverom

Foto: Ole-Johnny Myhrvold. (Glåmdalen)

Hils på elgen som bruker låven til Sverre Sagli som om det skulle vært hans eget hjem

14.06.10 14:10

KONGSVINGER (Glomdalen): - Det er for så vidt koselig, men jeg er ikke helt sikker på den. Den reiste bust mot meg en gang, men den stikker vanligvis av når den oppdager folk, sier Sagli, som bor mellom Skinnarbøl og Roverud.

I rundt tre uker har elgen brukt stallrommet i låven som sovested, skriver Glomdalen.

Fjorårskalv
- Den kommer raklendes pent og legger seg. Den er ute og eter i løpet av natta, men på morgenen er den der igjen, forklarer han.

Stallen har lenge vært ubrukt og er uten dør, og det er derfor elgen tar seg inn der. Sagli vurderer derfor å få satt på en dør eller noe annet for å sperre inngangen.

Det er heller ingen hund på gården som kunne skremt den bort.

Det er en fjorårskalv som kommer og går, og den er nylig blitt adskilt fra sin mor.

- Skulle du ønske den pakket sammen og reiste?

- Ja, jeg gjør jo det. Hvis jeg skulle komme brått på den, kan den jo fly på meg, og da dreper den meg. Men dette har jo vært litt moro også, sier Sagli til Glomdalen.no.

Se stor billedkarusell her

Kan bli felt
Kjell Hauger i fallviltgruppa i Kongsvinger har vært på befaring, og han har aldri hørt maken til historie.

- Nei, jeg har ikke hørt om noe slikt i dette distriktet i hvert fall, at en elg går inn i en låve og legger seg. Det er jo ikke noe fôr eller noe annet der, men det er jo kjølig og skygge der i låven. Men elgen er åpenbart redd for folk, det har vi vært der og testet, sier Hauger.

- Bør den felles?

- Hvis den begynner å vise tegn på å ville gå på folk, må den tas. Vi hadde med våpen for sikkerhets skyld da vi var der på befaring, men den er først og fremst redd. Vi får nok høre mer til denne elgen, sier Hauger.

Se video av elgen i Glomdalen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.