Gå til sidens hovedinnhold

Har startet massevaksinering i Oslo - men det er uaktuelt å lette på tiltak

- Dessverre, sier byrådsleder Raymond Johansen.

Se video øverst: - Uaktuelt å lette på tiltak

BJERKE/OSLO (Nettavisen): Byrådsleder Raymond Johansen sier at Oslo har kapasitet til å vaksinere 110.000 innbyggere i uka dersom kommunen får tildelt nok vaksiner.

– Det skal ikke stå på oss. Vi er klare for å sette så mange vaksiner som mulig så raskt som mulig, sa byrådsleder Raymond Johansen (Ap) på en pressekonferanse torsdag.

Pressekonferansen ble holdt i forbindelse med at Oslo torsdag begynte å vaksinere hjemmeboende eldre, etter at alle sykehjemsbeboere som har ønsket vaksinen nå er vaksinert. På pressekonferansen sa Johansen at Oslo har kapasitet til å vaksinere 110.000 innbyggere i uka, og at det kan vaksineres sju dager i uka i alle bydeler.

Les: Én av ni innbyggere i Oslo er blitt satt i karantene siden juni

– Hvor raskt vi får vaksinert befolkningen avhenger selvfølgelig av hvor mange vaksiner vi får. Det er ikke opp til meg. Det er opp til nasjonale helsemyndigheter, og selvfølgelig EU, sier Johansen.

Arne Svein Jul Bekken (85) fikk sin første dose med koronavaksine i Bydel Bjerkes lokaler torsdag formiddag. Dette sprøytestikket markerte starten på massevaksinasjon mot korona av personer som ikke bor i institusjoner.

- Uaktuelt å lette på tiltakene

- Bør Oslos befolkning forberede seg på videre strenge tiltak også etter 21. januar, eller er det lys i enden av tunnelen?

- Ut ifra det vi har nå av kunnskap, og med det smittetrykket som nå eksisterer, så tror jeg det er helt uaktuelt, dessverre, å lette opp betydelig. Men vi må se på alle detaljene, svarer Raymond Johansen på Nettavisens spørsmål.

- Jeg vil minne dere på at de gruppene som nå vaksineres, sykehjemsbeboerne og de over 85 år, det er ikke de som driver smittespredning i byen vår. Så smittetrykket og smitteutviklingen blir drevet av de som enda ikke har kommet fram i vaksinasjonskøen. Dermed blir det en separat problemstilling, og vi er ikke kommet noe lenger i den utfordringen når vi kommer til 21. januar dessverre, legger helsebyråd Robert Steen til.

Første Moderna-dose i Oslo fredag

Den første Moderna-vaksinen i Norge settes på Grünerløkka i Oslo fredag 15. januar, opplyser Steen.

Fra klokken 14 torsdag vil kritisk viktig helsepersonell bli vaksinert, og det er helsepersonell ved legevakten som først får vaksinen. Deretter fortsetter vaksineringen av personell innen akuttjenester, hjemmesykepleien og kommunens covid-19-enhet på Solvang.

– Vi er nå ferdige med å vaksinere beboere på 39 sykehjem og omsorgsboliger, og alle hjemmeboende over 85 år skal være vaksinert med første dose innen uke fem, sier Steen.

Les også: Raymond Johansen vil ha flest vaksiner: – Kan ikke behandle hele landet likt

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken