RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Montasje/Scanpix

Har startet observasjonen av Breivik

Sist oppdatert:
Psykiaterne Terje Tørrisen og Agnar Aspaas har startet observasjonen av Anders Behring Breivik på Ila.

Ila (NTB): Tidlig onsdag morgen var seks ansatte fra Dikemark sykehus på plass på Ila fengsel for å starte den tvungne observasjonen av Anders Behring Breivik.

Undersøkelsen, som skal vare i inntil fire uker, vil være en del av grunnlaget for rapporten som de to nye rettssakkyndige i terrorsaken skal skrive.

I en spesiell sal på nærmere 60 kvadratmeter inne i Ila fengsel vil 33-åringen over de neste ukene bli fulgt døgnet rundt av ti syke- og vernepleiere og en til to psykiatere. Helsepersonalet vil etablere en skiftordning hvor to lag på fire personer følger Breivik på dagtid, samt at to følger ham på natten.

Det er fordi politiet ikke fant sikkerheten ved Regional sikkerhetsavdeling på Dikemark sykehus god nok, at undersøkelsen skal gjennomføres i fengselet.

Dette er første gang det blir foretatt en tvungen observasjon etter paragraf 167 i straffeprosessloven inne i et fengsel.

Etter mange protester har Breivik latt seg intervjue av de nye sakkyndige Terje Tørrisen og Agnar Aspaas. I motsetning til forrige gang 33-åringen ble undersøkt, blir samtalene denne gang tatt opp på bånd. Likevel mener de sakkyndige det er viktig å gjennomføre tvangsobservasjonen, opplyste Agnar Aspaas til NTB på mandag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere