RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Har sultestreiket i 60 dager

Foto: Erlend Malmo
Sist oppdatert:
Hassan Lameie har kun tatt til seg kun vann og litt søt te. Nå er han både syk og trøtt, men velger å fortsette sultestreiken han fører mot regimet i Iran.

GRONG (Namdalsavisa): 43-åringen kom til Grong for over tre år siden, etter å ha sittet flere år i iransk fengsel på grunn av sin politiske aktivitet.

- Konstant angst
Nå frykter han for å bli sendt tilbake til heimlandet.

- Jeg lever i konstant angst for å bli returnert til Iran, og jeg er redd for at jeg ikke skal se morgendagen. Nå er situasjonen min ille, men jeg fortsetter sultestreiken, sier Lameie, som nå bor på Langnes i Grong.

Bakgrunnen for at han innledet en sultestreik for over to måneder siden, henger sammen med at 13 iranske fanger startet en sultestreik, for å lede oppmerksomheten på de forholdene innbyggerne i Iran lever under.

- Det er bekymringsfullt at mennesker blir fengslet, torturert og henrettet på grunn av sine politiske idealer. Selv er jeg politisk aktiv og kjemper mot dagens regime så ofte jeg kan. Både i form av artikler, demonstrasjoner og via Facebook, sier 43-åringen, som håper at Utlendingsnemda (UNE) lytter til hans sak, og lar ham få bli.

Nei til lege
- Jeg ber om at myndighetene gir meg en ny sjanse. I Iran har jeg ingen framtid uansett, sier Lameie, som har blitt informert av en lege om konsekvensene av en langvarig sultestreik.

Hittil har han takket nei til en konsultasjon med lege, selv om han nå er veldig preget av sultestreiken han fører. UNE har bedt Lameie om å sende flere opplysninger om sin politiske aktivitet, slik at de kan vurdere saken grundigere.

Denne saken er levert av Namdalsavisa.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere