RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: HO (Reuters)

Har tettet lekkasjen av radioaktivt vann

Sist oppdatert:
Lekkasjen ved atomkraftverken Fukushima Daiichi er stanset.

Lekkasjen skal ha blitt stanset etter at det ble sprøytet cirka 6000 liter av et stoff de kaller ”vannglass”, bedre kjent som natriumsilikat i tillegg til et annet kjemisk middel inn i bakken i nærheten av reaktor nummer to ved anlegget, melder japanske Kyodo News.

Høyt strålenivå
Arbeiderne har prøvd en rekke metoder for å hindre lekkasjon siden den ble oppdaget sist lørdag. Vannet som har gått ut i Stillehavet antas å stamme fra den svært ødelagte reaktor nummer to ved atomkraftveket. En vannprøve tatt like utenfor vanninntaket ved reaktoren viste at nivået av radioaktivt jod viste 7,5 millioner ganger det tillatte grensen, de farligste nivået av stråling så lang toppdaget.

Japanske myndigheter sa tirsdag at de for første gang hadde oppdaget fisk med høye nivåer av radioaktivt materiale. Funnet gir bekymring om miljøskader til det lokale marine livet, landets matforsyning samt levedyktigheten til japans fiskeindustri, skriver Wall Street Journal.

Atomkraftverket har hatt store problemer siden Japan ble rammet av jordskjelv og tsunmai 11. mars.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere