RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hår til besvær

Foto: AP/Scanpix
Førstemann på månen, Neil Armstrong, truer med å saksøke frisøren sin etter at denne solgte Armstrongs avklippede hår for snaue 20.000 kroner.

Armstrong var i en årrekke fast kunde hos Marx's Barber Shop i Lebanen, Ohio, og kom innom en gang i måneden for å stusse håret litt. Men etter at eieren, Marx Sizemore så sitt snitt til å tjene noen penger på sin kjente kunde, er forholdet heller iskaldt.

Armstrong ble i 1969 den første i verden til å sette sine bein på månen, som leder for NASAs Apollo 11-rakett. Denne bragden har selvsagt gjort Armstrong verdensberømt - og det er nettopp denne berømmelsen som nå har skapt trøbbel for frisøren.

Sizemore ble nemlig kontaktet av en representant for John Reznikoff, som ifølge Guinness Rekordbok har verdens største samling av hår fra kjente personer. Reznikoff ville kjøpe litt av håret frisøren klippet av Armstrong. Frisøren sier til avisen Cincinnati Enquirer at han først takket nei, men at han senere sa ja. Restene etter hårstussen ble solgt i mai 2004, for 3000 dollar - snaue 20.000 norske kroner.

- Det er jo bare å plukke opp søppel fra gulvet mitt etter en hårklipp, sier Sizemore.

Søksmål
Armstrong likte imidlertid svært dårlig det som hadde skjedd.

Først tok han kontakt med frisøren, og spurte om det var sant at han hadde tjent penger på håret hans. Det måtte frisøren innrømme, og siden ble forholdet aldri det samme.

Armstrong krevde at han fikk håret tilbake - men kjøperen var ikke interessert i å heve kjøpet. Da frisøren ga Armstrong fikk beskjed om det, kom det kjapt et brev fra astronautens advokat, som truet frisøren med søksmål dersom ikke håret ble levert tilbake.

Alternativt kunne Armstrong akseptere at frisøren betaler 3000 dollar til et veldedig formål bestemt av astronauten, samt dekker advokatutgiftene hans. Men frisøren har allerede brukt pengene til å betale regninger - og avviste kravet.

Der står saken nå, ifølge AP. Armstrong står fast på trusselen om søksmål, mens frisøren har mistet sin mest kjente kunde.

Armstrongs hår er nå i celebert selskap - samlingen til John Reznikoff inneholder også hår fra blant andre Abraham Lincoln, Marilyn Monroe, Albert Einstein og Napoleon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere